Gaziantep'in Mutfağında ne tarifler biter ne lezzetler tükenir..Bugünki tarifimizi bulgurlu kabak dolmasıyla karşınızdayız...İşte damak tatlarında enfes tadlar bırakan yemeğimizin tarifi.
Malzemeler:
Yapılışı:
Ev ekmeği ve ayranla afiyetle yiyin.
Malzemeler:
- 5-6 tane sakız kabağı
- 100 gr. Yağlı kıyma
- Her kabak için 1 yemek kaşığı bulgur
- 1 baş kuru soğan
- 7-8 diş sarımsak
- 1 kaşık karışık salça
- Kıymanın yağına göre biraz tereyağı veya zeytinyağı
- Karabiber, tuz
- Limon tuzu
Yapılışı:
- Kabakları yatay olarak ortadan ikiye kesin.
- Kestiğiniz kabakların içini tatlı kaşığıyla oyun ve içlerine tuz karabiber karışımı sürün.
- Diğer taraf da iç harcını bilindik usulle hazırlayın.
- Oyduğunuz kabaklara harcı doldurun ve kestiğiniz domates dilimleri veya kapak olacak başka bir malzemeyle kapatın.
- Tencereye bir kabağın dibi diğerinin ağzını örtecek şekilde dizin.
- Üzerine ihtiyaca göre biraz yağ ilave edin ve kabakların 1 parmak altında kalacak şekilde tuzlu su koyun.
- Kabakları ocağa alıp kaynayana kadar harlı ateş de kaynadıktan sonra üzerine cam bir tabak kapatarak kısık ateş de pişmeye bırakın.
- Yaklaşık yarım saat sonra sulandırdığınız ekşiyi de tencereye ilave edip 5-10 dakika daha kısık ateş de pişirin ve tencereyi ocaktan alın.
- 10 dakika dinlendirip dolmayı servis tabağına çıkarın.
Ev ekmeği ve ayranla afiyetle yiyin.