 Gaziantep'in Mutfağında ne tarifler biter ne lezzetler tükenir..Bugünki tarifimizi bulgurlu kabak dolmasıyla karşınızdayız...İşte damak tatlarında enfes tadlar bırakan yemeğimizin tarifi.
Gaziantep'in Mutfağında ne tarifler biter ne lezzetler tükenir..Bugünki tarifimizi bulgurlu kabak dolmasıyla karşınızdayız...İşte damak tatlarında enfes tadlar bırakan yemeğimizin tarifi.Malzemeler:
- 5-6 tane sakız kabağı
- 100 gr. Yağlı kıyma
- Her kabak için 1 yemek kaşığı bulgur
- 1 baş kuru soğan
- 7-8 diş sarımsak
- 1 kaşık karışık salça
- Kıymanın yağına göre biraz tereyağı veya zeytinyağı
- Karabiber, tuz
- Limon tuzu
Yapılışı:
- Kabakları yatay olarak ortadan ikiye kesin.
- Kestiğiniz kabakların içini tatlı kaşığıyla oyun ve içlerine tuz karabiber karışımı sürün.
- Diğer taraf da iç harcını bilindik usulle hazırlayın.
- Oyduğunuz kabaklara harcı doldurun ve kestiğiniz domates dilimleri veya kapak olacak başka bir malzemeyle kapatın.
- Tencereye bir kabağın dibi diğerinin ağzını örtecek şekilde dizin.
- Üzerine ihtiyaca göre biraz yağ ilave edin ve kabakların 1 parmak altında kalacak şekilde tuzlu su koyun.
- Kabakları ocağa alıp kaynayana kadar harlı ateş de kaynadıktan sonra üzerine cam bir tabak kapatarak kısık ateş de pişmeye bırakın.
- Yaklaşık yarım saat sonra sulandırdığınız ekşiyi de tencereye ilave edip 5-10 dakika daha kısık ateş de pişirin ve tencereyi ocaktan alın.
- 10 dakika dinlendirip dolmayı servis tabağına çıkarın.
Ev ekmeği ve ayranla afiyetle yiyin.

 
 
 
 
 
 
