REKLAM ALANI

Gaziantep Yöresinden Bulgurlu Kabak Dolması Tarifi

Tarih: 21.2.16 Kategori: , , , ,
Gaziantep'in Mutfağında ne tarifler biter ne lezzetler tükenir..Bugünki tarifimizi bulgurlu kabak dolmasıyla karşınızdayız...İşte damak tatlarında enfes tadlar bırakan yemeğimizin tarifi.

Malzemeler:


  • 5-6 tane sakız kabağı
  • 100 gr. Yağlı kıyma
  • Her kabak için 1 yemek kaşığı bulgur
  • 1 baş kuru soğan
  • 7-8 diş sarımsak
  • 1 kaşık karışık salça
  • Kıymanın yağına göre biraz tereyağı veya zeytinyağı
  • Karabiber, tuz
  • Limon tuzu

Yapılışı:


  • Kabakları yatay olarak ortadan ikiye kesin.
  • Kestiğiniz kabakların içini tatlı kaşığıyla oyun ve içlerine tuz karabiber karışımı sürün.
  • Diğer taraf da iç harcını bilindik usulle hazırlayın.
  • Oyduğunuz kabaklara harcı doldurun ve kestiğiniz domates dilimleri veya kapak olacak başka bir malzemeyle kapatın.
  • Tencereye bir kabağın dibi diğerinin ağzını örtecek şekilde dizin.
  • Üzerine ihtiyaca göre biraz yağ ilave edin ve kabakların 1 parmak altında kalacak şekilde tuzlu su koyun.
  • Kabakları ocağa alıp kaynayana kadar harlı ateş de kaynadıktan sonra üzerine cam bir tabak kapatarak kısık ateş de pişmeye bırakın.
  • Yaklaşık yarım saat sonra sulandırdığınız ekşiyi de tencereye ilave edip 5-10 dakika daha kısık ateş de pişirin ve tencereyi ocaktan alın.
  • 10 dakika dinlendirip dolmayı servis tabağına çıkarın.

Ev ekmeği ve ayranla afiyetle yiyin.

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön