REKLAM ALANI

Kadayıflı Bülbül Yuvasi ( Kus Yuvasi ) Bülbül Konagi nasil yapilir tarifi

Tarih: 27.2.16 Kategori: , , , , ,
Kadayiftan Bülbül Yuvasi ( Kus Yuvasi ) Bülbül Konagi nasil yapilir tarifi Bülbül Yuvasi ( Kus Yuvasi ) Bülbül Konagi Tarifi

Malzemeler

  • yarim paket taze kadayif
  • bir kase dolusu Antep Baklavalik fistigi
  • 200 gr tereyagi
  • Serbeti icin
  • 1 kg seker
  • 2,5-3 bardak su
  • 3-5 damla limon suyu


Yapılışı
  • Kadayifi ince uzun seritler halinde iki parmak kalinliginda ayiralim, sag elimizin bas parmagi ile dolamaya baslayin diger eliminizin yardimi ile parmagin etrafinda 5-6 kez dolayip kadayifi kopartalim, parmagimizi kadayiftan cikartinca ortasi bos kalicak sekilde dolamis olmaliyiz..  borcam tepsiyi tereyagi ile yaglayalim, kadayif yuvalarini tepsiye dizelim, kadayif dolama islemini tepsi dolana kadar uygulayalim…
  • Serbetin yapilisi: tencereye sekeri ve suyu dökün kaynamaya birakin, yaklasik 8-10 dk arasi kaynadiktan sonra 4-5 damla limon suyu skin ve ocaktan alip ilimaya birakin…
  • Tereyagini tavada kizdirmadan sadece eritelim,  bülbül yuvalarin arasindaki bosluga 4-5 tane antep fistigi koyalim, üzerine erittigimiz tereyagini heryerine gelicek sekilde gezdirelim.. önceden isinmis 190 derece firinda alt üst ayarda, alti ve üstü altin rengi alana kadar kizartalim.. firindan cikartinca ilimis serbeti sicak kadayifin üzerine yeteri miktarda 3-4 kepce dökelim, 5-6 dk serbetini cektikten sonra ister sicak servis yapin isteseniz soguyunca :) afiyet olsun..

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön