REKLAM ALANI

GaziAntep Kurabiyesi Tarifi

Tarih: 16.6.17 Kategori: , , , , ,
Kaç Kişilik: 10-12   Hazırlama : 20dk  Pişirme: 20dk

Antep Kurabiyesi Tarifi'nin Malzemeleri

  • 250 gr evet yağı(oda sıcaklığında)
    (Evet yağı :Bitkisel susuz yağdır)
  • 250 gr pudra şekeri
  • 250gr ince irmik
  • 250 gr un

Üzeri için;

  • Bütün Antep fıstığı

Antep Kurabiyesi Tarifi'nin Yapılışı

  • Yoğurma kabına pudra şekeri ve yağı alıp iyice özleştirin. İrmik ve unu ekleyin. 5 dakika yoğurun. Elinize yapışıyorsa un eklemeyin, çünkü ölçü tam ölçü, 15 dk buzdolabında bekletin.
  • Kıvama gelince cevizden biraz büyük parçalar koparıp uzun şerit haline getirip uçlarını birleştirin. Birleşme kısmına Antep fıstığı koyun. Tüm malzemeyi bu şekilde hazırlayıp 180 derece fırında 15 dk pişirin.
  • Soğuduktan sonra tepsiden alın.
  • Bu Gaziantep’te bayramlarda yapılırmış, bende eşimden öğrendim. 1 ay kadar saklanıyor bayatlamıyor eğer saklanacaksa üst üste koyacaksanız aralarına yağlı kağıt koymanız gerekli.
  • Afiyet olsun.


Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön