GaziAntep Kurabiyesi Tarifi

Tarih: March 24, 2022 Kategori: , , , , ,
Gaziantep yöresine ait bir kurabiyedir. Bayramlarda, düğünlerde, nişanlarda tüm özel günlerde ikram edilen bir kurabiyedir. Antep fıstığının rengini alan bu kurabiye oldukça lezzetlidir.

Kurabiye tarifleri arasında en çok okunan tariflerin arasında olan bu tarifimizi Evinize gelecek misafirlerinize de gönül rahatlığıyla ikram edebilirsiniz. Özellikle çayın yanında ikram edilen bir kurabiyedir. Fıstıklı Antep bayram kurabiyesi Antep dışındaki birçok illerde de yapılmaktadır



Kaç Kişilik: 10-12   Hazırlama : 20dk  Pişirme: 20dk



Antep Kurabiyesi Tarifi'nin Malzemeleri



  • 250 gr evet yağı(oda sıcaklığında)
    (Evet yağı :Bitkisel susuz yağdır)
  • 250 gr pudra şekeri
  • 250gr ince irmik
  • 250 gr un

Üzeri için;

  • Bütün Antep fıstığı




Antep Kurabiyesi Tarifi'nin Yapılışı





  • Yoğurma kabına pudra şekeri ve yağı alıp iyice özleştirin. İrmik ve unu ekleyin. 5 dakika
     yoğurun. Elinize yapışıyorsa un eklemeyin, çünkü ölçü tam ölçü, 15 dk buzdolabında bekletin.


  • Kıvama gelince cevizden biraz büyük parçalar koparıp uzun şerit haline getirip uçlarını birleştirin. Birleşme kısmına Antep fıstığı koyun. Tüm malzemeyi bu şekilde hazırlayıp 180 derece fırında 15 dk pişirin.


  • Soğuduktan sonra tepsiden alın.


  • Bu Gaziantep’te bayramlarda yapılırmış, bende eşimden öğrendim. 1 ay kadar saklanıyor
     bayatlamıyor eğer saklanacaksa üst üste koyacaksanız aralarına yağlı kağıt koymanız gerekli.

  • Afiyet olsun.


Püf noktası
    Yoğurma işleminin en az 30 dakika sürmesi gerekmektedir. Malzemelerin birbirine işlenmesi için bu süre yeterli olacaktır. Sizin de kontrolünüzde olacağı için süreyi siz kendi gözlemlerinize göre arttırabilirsiniz.

    Bu Yazıyı Beğendinizmi?

    Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
    Sayfa Başına Dön