Gaziantep yöresine ait bir kurabiyedir. Bayramlarda, düğünlerde, nişanlarda tüm özel günlerde ikram edilen bir kurabiyedir. Antep fıstığının rengini alan bu kurabiye oldukça lezzetlidir.
Kurabiye tarifleri arasında en çok okunan tariflerin arasında olan bu tarifimizi Evinize gelecek misafirlerinize de gönül rahatlığıyla ikram edebilirsiniz. Özellikle çayın yanında ikram edilen bir kurabiyedir. Fıstıklı Antep bayram kurabiyesi Antep dışındaki birçok illerde de yapılmaktadır
Kurabiye tarifleri arasında en çok okunan tariflerin arasında olan bu tarifimizi Evinize gelecek misafirlerinize de gönül rahatlığıyla ikram edebilirsiniz. Özellikle çayın yanında ikram edilen bir kurabiyedir. Fıstıklı Antep bayram kurabiyesi Antep dışındaki birçok illerde de yapılmaktadır
Kaç Kişilik: 10-12 Hazırlama : 20dk Pişirme: 20dk
Antep Kurabiyesi Tarifi'nin Malzemeleri
Üzeri için;
Antep Kurabiyesi Tarifi'nin Yapılışı
Antep Kurabiyesi Tarifi'nin Malzemeleri
- 250 gr evet yağı(oda sıcaklığında)
(Evet yağı :Bitkisel susuz yağdır) - 250 gr pudra şekeri
- 250gr ince irmik
- 250 gr un
Üzeri için;
- Bütün Antep fıstığı
Antep Kurabiyesi Tarifi'nin Yapılışı
- Yoğurma kabına pudra şekeri ve yağı alıp iyice özleştirin. İrmik ve unu ekleyin. 5 dakika
yoğurun. Elinize yapışıyorsa un eklemeyin, çünkü ölçü tam ölçü, 15 dk buzdolabında bekletin. - Kıvama gelince cevizden biraz büyük parçalar koparıp uzun şerit haline getirip uçlarını birleştirin. Birleşme kısmına Antep fıstığı koyun. Tüm malzemeyi bu şekilde hazırlayıp 180 derece fırında 15 dk pişirin.
- Soğuduktan sonra tepsiden alın.
- Bu Gaziantep’te bayramlarda yapılırmış, bende eşimden öğrendim. 1 ay kadar saklanıyor
bayatlamıyor eğer saklanacaksa üst üste koyacaksanız aralarına yağlı kağıt koymanız gerekli. - Afiyet olsun.