Bunu yapanlar insan olamaz!

Tarih: March 06, 2016 Kategori: , , ,
bartında 20 köpeği zehirleyip öldürdülerBartın’ın Kozcağız beldesinde yaklaşık 20 sokak köpeğinin zehirlenmesi, vatandaşların tepkisine neden oldu.

Bartın’a bağlı Kozcağız beldesinde kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından 20’ye yakın sokak köpeği zehirlendi. Bartın Hayvanseverler Derneği gönüllüleri Neşe Yıldırım ve Nazan Karadayı, gece beldeye giderek sokak sokak gezip zehirlenen hayvanları kurtarmak için mücadele etti.

 İddiaya göre plakası alınamayan bir araçtan atılan etlerden zehirlenen hayvanlar kurtarılamadı. Yapılanı katliam olarak niteleyen Neşe Yıldırım, “Bir arkadaşımızın haber vermesi ile haberdar olduk. Hem sokak köpekleri hem de tasmalı sahipli köpekler zehirlenmiş. Bunu yapanlar insan olamaz. Hayvanlar resmen katledilmiş” dedi.


Zehirlenme vakası ile ilgili koyu renkte bir aracın bilgisine de ulaştıklarını ifade eden Yıldırım, “Bu araç bulunarak, zehirleyenlere en ağır ceza verilmeli. Bir canlının hayatına kastetmek insanlığa sığmaz. Hayvanların da canı var. Koskoca dünyaya hayvanları sığdıramıyoruz. Allah yapanların yanına bunu kar bırakmasın” diye konuştu.

Belediye ekipleri, zehirlenerek ölen hayvanları topladı. Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön