Devletten evlenenlere 40 bin TL destek

Tarih: March 17, 2016 Kategori: , , ,
Devletin evlenenlere ve ilk kez ev alacaklara sunacağı devlet desteğinin ayrıntıları netleşiyor. Buna göre devlet 2 ayrı katkı sunacak.

Çeyiz hesabı uygulaması 1 ay sonra, konut hesabı uygulaması da Ağustos sonunda başlayacak.

Şartlara uyarak en az 3 yıl birikim yapanlar, devlet katkısı alabilecek. Çeyiz hesabına devlet katkısı 5 bin, konut hesabına da 15 bin lirayı aşamayacak. Eşler ayrı ayrı yararlanıp 40 bin liraya varan devlet katkısından yararlanabilecek. Yeni Şafak'ta yer alan habere göre; bu katkıların şartları şöyle:


ÇEYİZ HESABI

TL cinsinden mevduat veya katılım fonu olarak açılabilecek. Düzenli ödeme gerekiyor. Alt sınır 100 lira, üst sınır bin lira. 3 aylık ödeme planı seçilirse, aylık alt ve üst sınırların 3 katı tutar geçerli olacak.

Katılımcı, sadece bir kez 15 bin lira yatırabilecek. Aylık ödeme planı seçilmişse 1 dönem içinde 3 defadan fazla ödeme aksatılmamalı. 3 aylık plan seçilmişse de 1 dönem içinde 1 defadan fazla ödemenin aksatılmaması gerekiyor.

SÜREYE GÖRE KATKI

Bir dönem içinde çeyiz hesabından en fazla 2 defa çekim hakkı tanınacak. Bakiyenin, açılış tarihinden itibaren yatırılması gereken asgari tutarlardan az olmaması gerekiyor.

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön