Gaziantep'te Esnaf Ayaklandı

Tarih: March 12, 2016 Kategori: , , ,
Ünaldı Mahallesi’nde bulunan Tavuk Pazarı’nın tahliye ve yıkım kararının ardından esnaf ayaklandı. İş yerlerini yıkmaya gelen belediye ekiplerine direnen esnaf çatılara çıkıp kendini yakmak istedi.

snaf kendilerine yeni bir Pazar yeri gösterilinceye kadar pazarı boşaltmayacağını dile getirdi. Ünaldı Mahallesi’ndeki tavuk pazarının tahliye kararıyla birlikte olaylar çıktı. Karara tepki gösteren esnaf ayaklandı, pazarı yıktırmak istemedi. Yıkım ekibi olayların büyümesiyle takviye güç istedi. Olay yerine çevik kuvvet, zabıta ekipleri, sağlık çalışanları ve itfaiye geldi.

Ünaldı Postanesi arkasında bulunan ve yıkım kararı çıkan dükkânlar boşaltılmak istenince olanlar oldu. Tahliye kararına rağmen kendilerine yeni bir yer gösterilmemesine tepki gösteren tavuk pazarı esnafı yıkım ekibiyle karlı karşıya geldi. Yer yer arbedenin yaşandığı yıkım sırasında esnaf çatılara çıkarak üzerilerine döktüğü benzinle kendini yakarak durumu protesto etmek istedi. Polisin ve belediye ekiplerinin geri çekilmesiyle ikna edilen esnaf çatıdan indirildi. Can pazarının yaşandığı olayların ardından belediye ekipleri yıkım işlemini pazartesi günü gerçekleştireceğini belirterek bölgeden ayrılırken, esnaf isyan etti. Tavuk pazarında yaklaşık 20 yıldır esnaflık yapan ve pazar esnafı adına konuşan bir vatandaş, “biz burada gitmeyelim, çıkmayalım demiyoruz. Karara saygılıyız. Fakat şu haliyle bizler sokağa terk ediliyoruz. Bizim istediğimiz buradan çıktığımız zaman bize gösterilecek yeni iş yerlerimizde ekmek mücadelemizi sürdürebilmek. Bu konuda her hangi bir adım atılmaksızın sadece ‘burayı boşaltın yıkacağız’ deniliyor. Bu şartlarda sonu nereye varılsa varılsın. Burada hayır işi yapalım derken, insanların ekmeğiyle oynayıp günaha giriyorlar’ diyerek isyan etti.


Yıkım kararı alınmadan önce belediye yetkilileri ile görüştüklerini kaydeden esnaf, “Bize aylar önce burayı yıkmadan önce size yeni bir Pazar yeri yapacağız denildi. Biz burada vergisini ve kirasını ödeyen esnaflarız. Bize yeni yer gösterilmezse nerede bu işi yapacağız” şeklinde konuşarak sitemini dile getirdi.
kaynak:pusula

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön