Stadyumda intihar saldırısı: 30 ölü

Tarih: March 25, 2016 Kategori: , , ,
Irak'ın başkenti Bağdat'ın güneyindeki Asriye köyünde, yerel takımlarının futbol oynadığı stadyumda intihar saldırısı düzenlendi. Saldırıda en az 25 kişi öldü, 50'den fazla kişi de yaralandı.

AFP'nin haberine göre, Bağdat'ın güneyindeki Asriye köyünde yerel futbol takımlarının maç bitiminde, kupa töreni sırasında taraftarların arasına karışan bir kişi intihar saldırısı düzenledi.

Asriye'ye yakın İskenderiye Hastanesi yetkilileri saldırıda 25 kişinin öldüğünü söyledi. Yetkiler, en az 50 kişinin de yaralandığı bilgisini verdi.

Ajansa konuşan bir polis ise "Kazananlara kupaları takdim ediliyordu. Kalabalığın arasındaki inithar bombacısı kendisini havaya uçurdu" dedi.

Reuters ise ölü sayısını 29 olarak verdi.

AFP’ye konuşan bir komiser ise, “Kazanan takıma kupa veriliyordu ve intihar bombacısı kendini patlattı” dedi. Saldırının gerçekleştiği kasabanın yakınlarındaki İskenderiye’deki bir hastane, hayatını kaybedenler olduğunu onaylarken; basındaki sayıların ilk değerlendirmelere dayandığını ve ölü sayısının artabileceğini belirtti. Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.
kaynak:mynet

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön