3.3 milyon gencin borcu siliniyor

Tarih: April 05, 2016 Kategori: , ,
Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, 25 yaşına kadar olan gençlerin GSS borçlarını sileceklerini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Elvan, "25 yaşına kadar olan gençlerimizin genel sağlık sigortası primi borçlarını sileceğiz, 3 milyon 300 bin gencimiz bundan yararlanacak" dedi.

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Mersin Erdemli Öğretmenevi'nde muhtarlarla yaptığı toplantıda konuştu.

Asgari ücreti bin 300 lira yapacaklarını söylediklerini ve bunu da yaptıklarını vurgulayan Elvan, şöyle konuştu:

"İşçi ve Bağkur emeklilerine ilave bin 200 lira destek sağlayacağız dedik ve sağladık. Muhtarlarımızın maşını bin 300 liraya çıkaracağız dedik, çıkardık. Hane halkı geliri dikkate alınıyordu. Şimdi meclise sevk ettiğimiz bir yasa tasarısıyla burada hane halkını dikkate almayacağız. Esnafımıza yönelik taahhütlerimiz vardı. Dedik ki 30 bin lira biz faizsiz kredi desteği vereceğiz. Şu anda esnafımıza 30 bin lira tutarında faizsiz kredi desteği veriyoruz."

"GENÇLERİMİZİN GENEL SAĞLIK SİGORTASI PRİMLERİNİ SİLECEĞİZ"

Gençlere yönelik çok sayıda düzenleme yaptıklarını da aktaran Elvan, şöyle devam etti:

"Gençlerimizin sigorta pirim borçları vardı ve bunları ödeyemiyorlardı. 25 yaşına kadar olan gençlerimizin genel sağlık sigortası kapsamındaki sigorta pirim borçlarını siliyoruz. Bununla ilgili yasa teklifimizi TBMM'ye sunmuştuk. 2 gün önce Plan ve Bütçe Komisyonundan geçti. İnşallah Meclis Genel Kurulundan da geçecek ve gençlerimizin genel sağlık sigortası primi borçlarını sileceğiz ki 3 milyon 300 bin gencimiz bundan yararlanacak ve toplam 3,6 milyar liralık devletin alacağından, tahsilatından vazgeçmiş oluyoruz. Dolayısıyla özellikle gençlerimizin bu alandaki borçlarını siliyoruz."

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön