GAZİANTEPTE CEZALARI KESİLMEYE BAŞLANDI

Tarih: April 19, 2016 Kategori: , , ,
TEDES kapsamında cezalar kesilmeye başlandı! Peki uygulama neden bu kadar önemli? Yanıtı haberimizde…

Trafik Elektronik Denetleme Sistemleri Projesinin (TEDES) kurulumu tamamlanarak 14 Nisan 2016 tarihinde Gaziantep’te de faaliyete geçti.

Gaziantep Valiliği’nin açıklamasına göre; Gaziantep’te daha önce açıklanan yol ve kavşaklarda 2015 yılında toplam 161 adet ölümlü, yaralanmalı ve maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi. 2016 yılında ise bu yol ve kavşaklarda toplam 23 kaza meydana geldi.

Açıklamada; “Trafik kurallarına riayet etmeden araç kullanan sürücülerin yarattığı olumsuzluklar, trafik kazalarının meydana gelmesine neden olduğu gibi, trafik akışını da olumsuz yönde etkilediği tartışılmaz bir gerçektir.  Bu kapsamda ilimizde kurulan daha önce basın ve yayın kuruluşlarınca ve basın açıklaması ile yerleri belirtilen ve kamuoyuna duyurulan, TEDES projesinin amacı meydana gelen ölümlü, yaralanmalı ve maddi hasarlı trafik kazalarını azaltmak ve daha güvenli bir trafik akışı sağlamak için uygulamaya konulmuş ilimizde tespit edilen hız ve kırmızı ışık kural ihlallerine trafik para cezası yazılmaya başlanılmıştır” ifadelerine yer verildi.

TEDES NASIL ÇALIŞIYOR
TEDES; hız koridorlarının giriş ve çıkış noktalarına yerleştirilen kameralarla araçların fotoğraflarını çekerek plakaları, giriş ve çıkış zamanlarını kayıt altına almaktadır. Kaydedilen araçlara ait hızlar (HIZ = YOL / ZAMAN) formülüyle sistem tarafından Bununla birlikte koridor giriş ve çıkış noktalarında anlık ihlal tespit sistemi de bulunduğundan anlık hız ihlali yapan araçlara, araç cinsine göre tanımlanmış hız limitlerinin üzerinde seyreden araçlara Trafik İdari Para Cezası Karar tutanağı düzenlenmektedir.TEDES; Kırmızı ışık sisteminde kırmızı ışık yandıktan sonra olası kazaları en aza indirebilmek amacıyla 1500 ms koruma süresi belirlenmiştir. Bu süreyi aşan araçların fotoğraflarının ve video kaydının alınması ile cezai işlem uygulanmaktadır.

TEDES SİSTEMİNİN KURULDUĞU YERLER
-İpek Yolu üzeri Çimento Kavşağı ile Acarsan arası ( 2632.38 m.)

-İpekyolu üzeri Turgut Özal Köprülü Kavşağı ile Mezarlık arası ( 1171.51 m. )

-Basra yolu Kavşağı  ile Adliye arası ( 2579.00 m. )

-Abdulkadir Aksu Bulvarı üzeri Ata Kreş ile MNS kavşağı arası ( 1073.00 m. )

-Abdulkadir Konukoğlu Bulvarı üzeri Et Balık Kavşağı ile Köylü Garajı Kavşağı arası (859,54 m.)

-Üniversite Bulvarı Binevler - Doktorlar Kavşağı ile Bahçeşehir Kavşağı arası; (552.00 m.)

KIRMIZI IŞIK İHLAL TESPİT SİSTEMLERİ
-Başkarakol Kavşağı   -Grand Otel Kavşağı   -Yüksek Bina kavşağı   -Çetinkaya Kavşağı   -İller Bankası Kavşağı   -Sultana Tıp Merkezi Kavşağı   -Binevler Kavşağı   -Duisburg Kavşağı   -Otogar Kavşağı   -Basra Kavşağı
kaynak:megahaber27

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön