Gaziantep'teki kamu hastanelerinde istifa şoku yaşanıyor!

Tarih: April 13, 2016 Kategori: , , ,
Gaziantep'teki kamu hastanelerinde istifa şoku yaşanıyor! Gaziantep Kamu Hastaneleri Birliği'ne bağlı şehir merkezinde bulunan 25 Aralık Devlet Hastanesi hariç 3 büyük hastanenin yönetici başhekimi istifa etti.

Genel Sekreter Doç. Dr. Hayati Deniz’in göreve başlamasıyla birlikte sözleşme yenileyen Dr. Ersin Aslan Devlet Hastanesi Yönetici  Başhekimi Doç. Dr.  Cengiz Durucu 6 ay önce istifa etmesinin ardından yerine vekaleten yürüten yardımcısı Dr. Erhan Hafız 1,5 ay önce görevinden istifa etti. Genel Sekreter Doç. Dr. Hayati Deniz Genel sekreter görevinin yanı sıra vekaleten Başhekimliği görevini yürütmekte Çocuk Hastanesi Başhekimi Dr. Yasemin Kibar’ın yaklaşık 4 ay önce istifasının ardından Av. Cengiz Gökçek Kadın ve Doğum hastanesi ile çocuk hastnesinin tek hastane olmasının ardından Dr. Fatma Kılınçoğlu ve başhekim yardımcısı Dr. Mesut Mısırlıoğlu’nun  göreve gelmelerinin ardında 3 ay sonra  istifasının ardından Genel Sekreter yardımcısı ve Tıbbi Hizmetler Başkanı Dr. Cem Basmacı vekaleten yürütüyor.  Araban Devlet Hastanesi Başhekimi Ahmet Özkan 15 nisandan geçerli olmak üzere istifasını verdi. Yerine Yardımcısı Dr. Ahmet Tay yürütmektedir. Bu istifaları takiben de bu akşam Şehit Kamil Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. İlker Parmaksız da aniden istifa kararı aldığı bildirildi.

Gaziantep Kamu Hastaneleri Birliğinde istifa fırtınasının ardındaki gerçeğin ne olduğunu kamu oyu merakla beklerken. AK Parti milletvekillerinin  önümüzdeki hafta içersin de istifaları değerlendirecekleri ve yerlerine yapılacak atamaları kararlaştıracakları öğrenildi.

Gaziantep Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr.  Hayati  Deniz’in şehir dışı görevlerinde yerine vekaletini bıraktığı  25 aralık devlet hastanesi Başhekimi Dr. Mehmet Emin Türk’ün sadece istifa etmediği ve ekip olarak çalışmasına devam ederken diğer yöneticilerin istifası merak konusu oldu.

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön