Gaziantep Ambulanslara fermuar tatbikatında sınıfta kaldı

Tarih: May 10, 2016 Kategori: , , ,
Gaziantep’te ‘Yaşama Yol Ver’ kampanyası adı altında, 112 ambulanslarının hastanelere daha hızlı ve rahat ulaşması için tatbikat yapıldı. Fakat tatbikatta sürücüler, ambulans şoförlerine zor anlar yaşattı.

Gaziantep İl Sağlık Müdürü Dr. Sadettin Yazı’nın da yerinde incelediği tatbikatta, 112 ambulansları, 25 Aralık Devlet Hastanesi Kavşağından başlayarak trafikteki sürücülere “ambulansa yol ver, yaşama yol ver, sağa ve sola doğru açılın’’ şeklinde anonslar yapıldı.

Trafikteki sürücülerin ambulanslara ‘Fermuar Sistemi’ şeklinde sağa ve sola açılarak yol vermesi için başlatılan kampanya hakkında konuşan Gaziantep İl Sağlık Müdürü Dr. Sadettin Yazı, “Acil Sağlık Hizmetleri ekiplerimiz tüm bu hizmetleri hızlı ve sağlıklı bir şekilde yerine getirebilmek için canla başla çalışırken 112 çağrı merkezine yapılan gereksiz çağrılar, arayan kişilerin doğru adres verememesi ve hasta konumunun net olarak belirlenememesi, trafikte sürücülerin ambulansa yol vermemesi ya da bazı saatlerde yaşanan trafik yoğunluğu, gibi nedenler, maalesef ki ambulansların vakalara ulaşmasını zorlaştırmaktadır’’ dedi.

Ambulansa ait siren sesi duyulduğunda ya da tepe lambası yanarken görüldüğünde mutlaka yol verilmesinin hayati önem taşıdığına dikkat çeken Gaziantep İl Sağlık Müdürü Dr. Sadettin Yazı, “Trafikte ilerleyen ambulansa yol verme konusunda özen gösterilmemesi, zamanla yarışan 112 acil müdahale ekibinin hayati tehlikesi olan hastayı zamanında tedavi merkezine yetiştirmesine engel olmaktadır. Bu nedenle bugün burada Bakanlığımız tarafından hayata geçirilen “Yaşama Yol Ver” projesi ve Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında trafikte ambulansa yol vermek için yapılması gereken fermuar yöntemini uygulamalı olarak gerçekleştirerek farkındalık oluşturmak adına buradayız’’ şeklinde konuştu.
kaynak:megahaber27

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön