Gaziantep'e 'metro' geliyor

Tarih: May 10, 2016 Kategori: , ,
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep’in 2018 yılının ilk ayında metro ile tanışacağını söyledi. Şahin, ilk metro hattının Gar-Akkent arasında yapılacağını açıkladı.

Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs ayı ilk toplantısını Fatma Şahin Başkanlığında yaptı. 64 maddenin görüşüldü mecliste Genel Sekreter Yardımcısı Sezer Cihan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı ve 2030 yılına kadar şehrin ulaşım problemlerini ortadan kaldırmayı amaçlayan Ulaşım Master Ana Planı hakkında sunum yaptı.

Sezer’in sunumunda yeni açılacak yollar, trafiğe kapatılması düşünülen caddeler, toplu taşımacılık, raylı sistem, metro çalışmaları, bisiklet yolları geniş bir yelpazede değerlendirildi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep’in 2018 yılının ilk ayında metro ile tanışacağını söyleyerek şöyle devam etti: “İlk metro hattını Gar-Akkent arasında yapacağız. Buradaki amacımız 45 tramvayla 45 dakika süren yolu 8-10 dakika arasına düşürmek. Bunun için gerekli altyapı çalışması yapılıyor. Proje hazırlanıyor. 2018 yılının ilk aylarında metro için ilk kazmayı vurmayı hedefliyoruz. Metro hattı İstasyon Meydanı’ndan başlayıp, Hürriyet Caddesi, Özdemirbey Caddesi, Yeşilvadi Parkı’nın oradan viyadükle Yeni yapılan şehir hastanesine kadar olacak”

100 KİLOMETRE BİSİKLET YOLU
Genel Sekreter Yardımcısı Sezer Cihan da, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı ve 2030 yılına kadar şehrin ulaşım problemlerini ortadan kaldırmayı amaçlayan Ulaşım Master Ana Planı hakkında sunum yaptı. Cihan, yeni açılacak yollar, trafiğe kapatılması düşünülen caddeler, toplu taşımacılık, raylı sistem, metro çalışmaları, bisiklet yolları hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi.

GAZİRAY İHALE AŞAMASINDA
İlk etapta şehir merkezinde 50 kilometrelik bisiklet yolu yapacaklarını ifade eden Cihan daha sonra bunu 100 kilometreye çıkaracaklarını kaydetti. Gaziray projesinin ihale aşamasında olduğunu vurgulayan Cihan, Gaziray Projesi’nin 2,3,4’üncü etapları için çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü açıkladı.

DURAKLAR GENİŞLEYECEK
Burç Kavşağı ile GAR arasındaki tramvay duraklarının da büyüyeceğini açıklayan Cihan, “Bütün duraklar genişleyecek. Tramvaylar ikili olacak ve uzayacak. Şu 60 bin olan yolcu sayısı 90 bine yükselecek. Kadıdeğirmeni Durağı aktarma durağı olacak” dedi.

Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs ayı ilk toplantısını yenilen meclis salonunda yapıldı. Meclis üyeleri salonun son haline tam not verdi.
kaynak:megahaber27

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön