Gaziantep'in kalbi alev alev yandı

Tarih: May 20, 2016 Kategori: , , , ,
Gaziantep'te doğal güzelliği nedeniyle turistlerin akınına uğrayan ve kentin adeta kalbi konumundaki Dülük Baba Tabiat Parkı'nda yangın çıktı. Alevler yaklaşık 1 saatte kontrol altına alındı.

Güneydoğu'da havanın ısınmasıyla yangınlar yaşanmaya başladı. Doğal güzellikleri nedeniyle turistlerin ilgi odağı olan Dülük Baba Tabiat ve Orman Parkı'nda yangın çıktı. Alev alev yanan parktaki yangının nedeni henüz belirlenemezken, bölgeye çok sayıda arazöz ve itfaiye ekibi yönlendirildi. Yangın yaklaşık bir saatte kontrol altına alınırken, soğutma çalışmalarına başlandı.

Gaziantep’te ormanlık alanda çıkan yangına itfaiye araçları, barikat ve kapanlardan dolayı güçlükle müdahale etti. Yangının piknikçi bir vatandaşın bıraktığı küllerden çıkan kıvılcımdan kaynaklandığı düşünülüyor.

Şehitkamil ilçesi, Dülükbaba Tabiat Parkı içinde bugün öğle saatlerinde çıkan yangında 10 dönümlük alanda yoğun tahribat meydana geldi. Saat 10.35’te İtfaiye komuta merkezine gelen ihbar üzerine yola çıkan ekipler Dülükbaba ormanında çıkan yangına girişlerin kapalı, barikatlı ve kapanlı olması dolayısıyla müdahale etmekte zorluk çekti. Ara yollardan ve tel örgüleri keserek ilerleyen itfaiye ekipleri, yaklaşık 1 saatlik çalışma sonrası yangını tamamen kontrol altına aldı.

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön