Türkiyeyi Dehşete Düşüren Ev

Tarih: May 20, 2016 Kategori: , ,
Gaziantep'te polisin operasyonu esnasında kendini patlatan canlı bombanın kendini patlattığı nokta harabeye dönerken, patlamanın ve çatışmanın yaşandığı evin içerisinde ise savaş alanını andıran görüntüler ortaya çıktı.

Gaziantep'te polis, Şehitkamil ilçesine bağlı Çağlayan Mahallesi Berber Mustafa Sokak'ta terör örgütü DAEŞ militanlarının bulunduğu hücre evine operasyon düzenlemiş, operasyonda polisi fark eden canlı bomba kendisini patlatmıştı. İddiaya göre, müstakil bir eve yönelik gerçekleşen operasyon esnasında, polisi fark eden canlı bomba evin çevresindeki polislere ateş açtı. Polisin karşılık vermesi üzerine evin girişindeki demir kapıyı tuzaklayan terörist, evdeki patlayıcı madde düzeneğini üzerine yerleştirerek, hızla terasa çıktı. Burada polisin evden uzaklaşmasını isteyen terörist, tekrar polise ateş açtı. Polisin ateşe karşılık vermesi ile bir süre polisle çatıştığı belirtilen canlı bombanın, kaçamayacağını anlayınca üzerindeki bombayı patlattığı ileri sürüldü. Evin demir kapısına patlayıcı düzeneği yerleştirildiğini fark eden polis ekipleri ise kontrollü patlatma ile tuzağı imha ederek içeriye girdi. Ekipler, evde canlı bombanın kardeşi, karısı ve çocuğu olduğu ileri sürülen 3 kişiyi sağ olarak ele geçirdi.

Olay yerinde gece geniş güvenlik tedbirleri alan polis ekipleri, olay yerinde saatlerce inceleme yaptı. Gündüz de bölgede incelemesini sürdüren polis, incelemenin tamamlanmasının ardından bölgeden ayrıldı. Polisin incelemesinin bitmesinin ardından ise meraklı onlarca vatandaş, patlamanın olduğu evi gezdi. Evin girişinde iki parça halindeki demir kapının patlama esnasında koptuğu görülürken, evin girişindeki cam ve pencerelerde ise mermi ve şarapnel parçalarına rastlandı. Evin girişindeki pencere önlerine barikat kurulduğu görülürken, evde tabak içerisinde bulgur pilavı ile ayran dikkat çekti. Canlı bomba ve ailesinin operasyon öncesinde akşam yemeğine hazırlandığı ileri sürüldü.

TERASIN HER YERİNDE KAN İZİ
Evin girişi ve içerisi harabeye dönerken, patlamanın gerçekleştiği terasta ise savaş alanını andıran görüntüler ortaya çıktı. Terastaki duvarlar ile merdivenler büyük hasar görürken, patlamanın şiddetiyle terasta bulunan eşya ve malzemeler de etrafa saçıldı. Teröristin cesedinin parçaları da etrafa saçılırken, terasın her tarafında teröristin kan izleri görüldü. Akşam gerçekleşen patlama ve çatışmalar nedeniyle büyük şok yaşayan çevre sakinleri ise görüntülerle adeta ikinci bir şok yaşadı. Vatandaşlar büyük bir tedirginlikle, yaşananların tüm çıplaklığıyla ortaya çıktığı alanı gezdi.

YAKLAŞIK 3 HAFTA ÖNCE TAŞINDI
Olayın şokunu üzerinden atamayan çevre sakinleri, olay esnasında yaşananları anlattı. Mahalleli, "Mahallede çatışma sesleri duyduk. Ardından büyük bir patlama oldu. Ne olduğunu anlayamadık. Çok büyük panik yaşadık. çatışmalar patlamadan sonra da sürdü" diye konuştu.

Ailenin yaklaşık 3 hafta önce mahallelerine taşındığını söyleyen vatandaşlar, canlı bombayı hiç görmediklerini belirtti. Evdeki çocuğu ve kadını bir kaç kez gördüklerini anlatan mahalleli, "Kiracı olduklarını biliyoruz. Canlı bombayı hiç görmedik. Hiç tanımıyorduk. Bir kaç kez kadını gördük. Taşınalı 2-3 hafta olmuştu. Evden çıkmıyorlardı. Çıktıklarında ise ne zaman girip çıktıklarını anlamıyorduk. Perdeleri sürekli kapalı oluyordu. Evin ışıkları bile genelde sönük oluyordu. Evin ışıklarını açtıklarında ise hep kısa süreli açılıyor, hemen kapanıyordu. Ne bu oturanları, nede eve kimlerin gelip, çıktığını hiç bir şey görmedik. Ruh gibiydiler" diye konuştu.
kaynak:megahaber27

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön