Gaziantep'te PKK'lılar ile çatışma çıktı; Yaralı var!

Tarih: August 03, 2016 Kategori: , ,
Gaziantep’in İslahiye İlçesi kırsalında PKK'lı teröristler ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. 1 korucunun yaralandığı çatışmanın ardından kaçan teröristlerin yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatıldı.

İslahiye ilçe merkezine 17 kilometre uzaklıktaki Kozdere Mahallesi kırsalında hayvan otlatan çobanlar, bölgede silahlı 5 PKK';lı terörist görünce, jandarmaya ihbarda bulundu. Bunun üzerine bölgede korucuların desteğiyle jandarma arama çalışması başlattı. Bir süre sonra güvenlik güçleri ile teröristler arasında sıcak temas sağlandı. Teröristlerin açtığı ateşte geçici köy korucusu 40 yaşındaki Akubin Şirin yaralandı. Yaralı korucu, İslahiye Devlet Hastanesi';nde yapılan ilk müdahalesinin ardında hayati tehlikesi bulunduğu için Gaziantep’e sevk edildi.

Takviye birliklerin gönderildiği ve havadan da helikopterlerin destek verdiği güvenlik güçleri, kaçan teröristleri bulmaya yönelik operasyonunu sürdürüyor.

İslahiye';de 1 korucunun yaralandığı saldırı sonrası güvenlik güçlerince yürütülen operasyonlarda sıcak temas sağlanan 2 terörist öldürüldü. Bölgede helikopter desteği ile sürdürülen operasyonlarda gruptaki diğer 3 teröristin de etkisiz hale getirilmesine çalışılıyor.
kaynak:gaziantepgunes

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön