Tahliye konvoyunda patlama... Çok sayıda ölü ve yaralı var

Tarih: April 16, 2017 Kategori: , ,
Halep'te nüfuslarının büyük kısmı Şii olan Fua ve Kefraya kasabalarından tahliye edilen sivillerin bulunduğu otobüs konvoyu yakınlarında patlama gerçekleşti. Edinilen ilk bilgilere göre Raşidin bölgesinde gerçekleşen patlamanın intihar saldırısı olduğu belirtildi.

Patlamadan sonra en az 70 kişinin hayatını kaybettiği, 130 kişinin ise yaralandığı bildirilmişti. Son gelen bilgilerde ise, ölü sayısının 100'e yükseldiği yönünde.

Ölü sayısı 100'e yükseldi
Suriye yönetimi ve muhalifler arasında 29 Mart 2017'de kararlaştırılan 4 bölgenin tahliyesini  içeren ve birkaç gün önce yürürlüğe giren anlaşma kapsamında İdlib’de bulunan Fua ve Kefreya kasabalarından bin 300 asker ve 3 bin 700 sivilden oluşan yaklaşık 5 bin kişi, 50 otobüs ve 30 ambulans ile Halep’e götürülmeye başlanmıştı.

Suriye'de Şam'dan Halep kentine sivil ve askerlerin tahliyesinde konvoy geçişi sırasında patlama meydana geldi. Patlamada ilk belirlemelere göre 16 kişi hayatını kaybederken, sayının 100'e yükseldiği bildirildi. (İHA)

Olay yerine ilişkin sosyal medyadan paylaşılan fotoğraflar, patlamanın büyüklüğünü gözler önüne seriyor.
Yaşamını yitirenler arasında çok sayıda kadın ve çocuğun da bulunduğunu aktaran görgü tanıkları, "Kurbanların sayısını net olarak söyleyebilmek zor, etrafta çok sayıda yanmış ceset ve ceset parçaları bulunuyor" ifadelerinde bulundu.

İNTİHAR SALDIRGANI, OTOBÜSLERİ BENZİN İSTASYONUNDA HEDEF ALDI

Sputnik'e konuşan yerel kaynaklar, patlamaya Raşidin bölgesindeki bir benzin istasyonunda duran otobüslerin yakınında bomba infilak ettiren bir intihar bombacısının neden olduğunu bildirdi. Benzin istasyonunda duran otobüslerin, sivillerin tahliye edildiği Fua ve Kefraya kasabalarından geldiği belirtildi.

Fua ve Kefrata'daki sivillerin tahliye edilmesi, Suriye hükümeti ile silahlı militanlar arasında yapılan anlaşmanın bir parçası olarak kabul edilmişti. 2013'ten bu yana 20 bin kişinin kuşatma altında olduğu bölgede sivillere gıda ve temel ihtiyaç malzemeleri ulaştırılamıyordu.
kaynak:mynet

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön