GASKİ'den su kesintileriyle ilgili açıklama! 1 Ağustos'a kadar...

Tarih: July 14, 2017 Kategori: , , , ,
GASKİ Genel Müdürlüğü, Düzbağı içme suyu çalışmaları neticesinde Kartalkaya içmesuyu hattında yapılan çalışmalar ve planlı su kesintileri ile ilgili açıklama yaptı.

GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, ön gerilmeli betonarme boru (ÖGB) değişiminin 1 Ağustos tarihine kadar tamamlanacağını, 1 Ağustos’tan itibaren kesintinin olmayacağını ifade etti.

Sönmezler, Kartalkaya Barajı’ndan su temini için 40 yıl önce döşenmiş olan ve sık sık arıza veren 1400 mm çapında ön gerilmeli betonarme boruların değişiminin Düzbağ içmesuyu projesi kapsamında yapıldığını söyledi.

18 GÜN SONRA SİSTEME DAHA FAZLA SU VERECEĞİZ

Bir taraftan Düzbağ içmesuyu 2600 mm çelik boru döşenirken bir taraftan da Kartalkaya Barajı’ndan gelecek su miktarını arttrabilmek için ÖGB boruların çelik boru ile değişimi yapıldığını belirten Sönmezler, “Nisan ayında başlanan ÖGB değişimi 1 Ağustos 2017 tarihinde tamamlanacak. Bu tarihten önce de yetiştirilmek için sahada gece gündüz çalışılma yapıyoruz. 18 gün sonra sisteme daha fazla su vermiş olacağız. Bugün itibariyle (13 Temmuz 2017) şehrin hiçbir noktasında kesintimiz yok. Ancak sistemi sağlıklı işletebilme adına önümüzdeki 18 gün içinde 3 veya 4 günde bir 12 saat olarak su kesintisi planlamış bulunmaktayız. Depo seviyelerine göre kesintileri kısaltabilecek, hatta bugün olduğu gibi iptal edebileceğiz” dedi.

Özellikle bu süreçte su tasarrufunun ön plana çıktığını vurgulayan Sönmezler, “Biz park bahçe sulamalarında kesinlikle şebeke suyu kullanılmasına izin vermiyoruz. En azında 1 Ağustos’a kadar tedbiri elden bırakmamak lazım. Kesin olan bir şey var ki su bakımından fakiri bir coğrafyada yaşıyoruz. Bizim başlattığımız Düzbağ projesi tamamlanmadan mevcut sistemimizle zaman zaman bu tür planlı kesintiler yapılması kaçınılmaz olacak” diye konuştu.

Sönmezler, Düzbağ projesinin tamamlanınca bu tür sorunların yaşanmayacağını belirterek” 2,5 milyon insanın yaşadığı şehrimizde suyu yönetmek çok zor. Bu dönemde zorunlu yaptığımız kesintilerden dolayı şehrimiz insanlarının affına sığınıyor, bu süre için su tasarrufu konusunda desteklerini bekliyoruz " ifadesini kullandı.

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön