Gaziantep'te Klima İsyanı

Tarih: August 05, 2017 Kategori: , , ,
Uzun yıllar ortalamasına göre en sıcak günlerin yaşandığı Gaziantep’te vatandaşın otobüs çilesi bitmek bitmiyor. Halk otobüslerindeki klimaların yeterli düzeyde çalışmaması, vatandaşın otobüs yolculuğunu işkenceye dönüştürüyor. Vatandaşlar, belediyelerin bu konudaki denetimlerinin arttırmalarını istiyor.

Hissedilen hava sıcaklığının 50 dereceyi bulduğu Gaziantep’te vatandaşlar her alanda bunun zorluklarını yaşıyor. Güneşin en etkili olduğu saatlerde evlerinden çıkmamayı tercih eden vatandaşlar, çıktıklarında ise kısa mesafeleri bile yürümek yerine, toplu taşıma araçlarını tercih ediyor. Ancak birçok toplum taşıma aracın da klimaların açılmaması vatandaşların tepkilerine neden oluyor.

DENETİMLER EKSİK KALIYOR

Toplu taşıma aracı kullanan vatandaşlar yetkililerin bu konudaki görevlerini yerine getirmediği için klimaların açılmadığın belirterek, vatandaşların klimasız araçlarda yeterince rahatsız olduğuna dikkat çekiyor. Vatandaşlar, “Klimaları açmamaları çok kötü. Bazen söylediğimiz dile getirdiğimiz zaman sıkıntı yaratıyorlar, ‘açmak zorunda değiliz’ diyorlar. Açmak zorundalar. Ama denetim olmadığı için rahat davranıyorlar” diye konuştu.

FANLARLA VATANDAŞI KANDIRIYORLAR

Sıcak yaz günlerinin yaşandığı şu günlerde Özel Halk Otobüsleri, klima konusunda vatandaşı Fanları açarak kandırıyor. Belediye’ye bağlı Zabıta ekiplerinin kontrol ettiği çarşı merkez duraklarına yaklaşan Otobüs şoförleri klimayı açarak ceza yemekten kurtuluyorlar. Vatandaşlara otobüslerin camlarını kapattıran şoförler, klima açıkmış gibi fanları açarak halkı kandırmaya devam ediyor.

YOLCULAR ÇÖZÜM BEKLİYOR

Binlerce Gazianteplinin gün içinde sıklıkla kullandığı toplu taşıma araçlarındaki sıkıntılar bitmek bilmiyor. Bakımsız araçlardaki çalışmayan klimalar yolcuları isyan ettirdi. Sıcaktan bunalan kimi yolcular peçetelerle terlerini silerken kimisi de şapkasını yelpaze olarak kullanıyor. Bakımsız araçların trafiğe çıkmamasını isteyen vatandaşlar “ Sıcaktan bunaldık pencere açılmıyor, klima çalışmıyor, otobüsler havasız. İş çıkışı saatlerinde durum daha da kötü oluyor otobüsler tıklım tıklım doluyor. Yetkililer bu konuya el atsın” diyor

GEREKLİ DENETİMLER YAPILMALI

Toplu taşıma aracı kullanan vatandaşlar yetkililerin bu konudaki görevlerini yerine getirmediği için klimaların açılmadığın belirterek, vatandaşların klimasız araçlarda yeterince rahatsız olduğuna dikkat çekti. Belediye otobüslerinin tümünde klimaların açıldığını ancak belediyenin denetimde olan diğer araçlarda vatandaşların eziyet çektiğini dile getiren vatandaşlar, “Zabıtalar gelip baktığı zaman klimaları açıp en az ayara getiriyorlar, kimse sonuna kadar açmıyor. Ya da bozuk olduğunu söylüyorlar, tamir de diyorlar. Herhangi bir gerekçe uyduruyor işte. Bu konuda yetkililer gerekeni yapmıyor ki, her şeyi halka yüklemek olmaz. Yetkilinin görevi bu tür şeyleri denetlemek. Bunu tüm insanlar dile getirsin, sizler de dile getirin ki bir çözüm bulalım” dedi(Pusula)

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön