Gaziantep'te Minik Öğrenciler Eylem Yaptı

Tarih: October 05, 2017 Kategori: , , , , ,
Gaziantep’in Dülük Mahallesi'nde öğrenci servisi olmadığı için öğrenciler yaklaşık 3 kilometre uzaklıktaki okula yürüyerek gidip geliyor.

Gaziantep’in Dülük Mahallesi'nde okul servisi olmadığı için minik öğrenciler yaklaşık 3 kilometre mesafedeki okula her gün yürüyerek gidip geliyor. Duruma tepki gösteren mahalleliler, çocuklarının her sabah erkenden okula yetişmek için o kadar yolu katettiklerini, kara kışta çocuklarının bu yolu nasıl yürüyeceğini düşündüklerini söyledi. Mahalle sakinleri yetkililerden bu işe çözüm bulunmasını ve mahalleye öğrenci servisi tahsis edilmesini istiyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Av. Umut Yılmaz mahallede öğrenci servisi olmadığını belirterek, “Bulunduğumuz yer Dülük Mahallesi'dir. Burada ulaşımla ilgili problem var. Okul buraya yaklaşık 3 kilometre uzakta bu çocuklar her sabah erkenden kalkıp yaklaşık 6 kilometre mesafeyi yürüyerek kat ediyor. Bu çocuklar servis hizmetinden faydalanamıyor. Daha önce köylüler kendi aralarında tuttuğu minibüsle yapmaya çalıştı. Ancak köylünün minibüsü trafik ekipleri tarafından yakalanıp bağlanınca köylü artık çocuklarını okula gönderemez hale geldi. Önümüz kış don olacak kar olacak bu çocuklarımız nasıl okula gidip gelecek. Bu çocuklar her gün 3 kilometre gidiş 3 kilometre geliş yaparlarsa çocuklar eğitiminden ne verim alabiliriz. Köylüler bir çok yere başvurdu ancak bir sonuç çıkmadı. Servis öğrenci başı 250 TL istiyor. 2 çocuğu olan bir aile 500 TL vermek zorunda, bu ailelerin çoğu asgari ücretle çalışıyor. Bu parayı nasıl karşılayacak. Yetkililerden bu duruma bir çare bulunmasını istiyoruz” dedi.

Mahalleliler, çocuklarının her gün 3 kilometre yol yürüdüğünü, servislerinin olmadığını söyleyerek yetkililerden duruma bir çözüm bulunmasını istedi.Çocuklar ellerinde "servis istiyoruz" yazılı dövizleriyle eylem yaptı.

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön