Müftü açıkladı, herkes duygulandı

Tarih: October 01, 2017 Kategori: , , ,
Rize’nin Çayeli'ne bağlı Gürpınar köyünde meydana gelen sel ve heyelanda göçük altında kalarak ölen 50 yaşındaki Songül Tolan için cenaze töreni düzenledi. Cenazede konuşan müftü, vefat eden Tolan'ın annesi kendisini almaya gelen helikopter için, ‘Bu helikopteri indirmeyin bu devletin malıdır. Devletin ve ülkenin malı zayi olmasın’ dediğini söyledi.

Rize’nin Çayeli İlçesi'ne 24 kilometre uzaklıktaki Gürpınar Köyü'nde meydana gelen sel ve heyelanda göçük altında kalarak ölen 50 yaşındaki Songül Tolan için cenaze töreni düzenledi. İlçede meydana gelen afet nedeniyle karayollarının kapalı olmasıyla köye ulaşamayan savcılık yetkilileri bugün yolun açılmasıyla köye ulaştı. Köyde 3 günden bu yana bir alanda muhafaza edilen Tolan’ın cenazesi savcılık incelemesi ardından Gürpınar Köyü Camii’ne getirildi. Cenazeye

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Rize Valisi Erdoğan Bektaş ile çok sayıda vatandaş katıldı. Bakan Bak ve Yazıcı cenazede Tolan ailesiyle görüşerek taziyede bulundu.

MÜFTÜDEN ANNEYE TEŞEKKÜR

Cenaze namazını kıldıran Rize il Müftüsü İsmail Yalçın da dua öncesinde “Vefat eden kadının annesi kendisini almaya gelen helikopter için, ‘Bu helikopteri indirmeyin bu devletin malıdır. Devletin ve ülkenin malı zayi olmasın’ diyerek tarihe bir not düştü. Helal olsun böyle kadınlara” dedi. Sel ve heyelanda çöken evin enkazında kalarak hayatını kaybeden Songül Tolan ikindi namazı sonrası köyde toprağa verildi.(mynet)

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön