Gaziantep'te PKK/PYD operasyonu

Tarih: November 25, 2017 Kategori: , , , , ,
Gaziantep'te polisin PKK/PYD yandaşlarına yönelik insansız hava aracı (İHA) destekli düzenlediği operasyonda 16 kişi gözaltına alındı.

Gaziantep Valiliği tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde, İstihbarat, Özel Harekât, Çevik Kuvvet, Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlükleri ve Bomba İmha Uzmanlarının da katılımıyla, Gaziantep il merkezi ile Nurdağı ve Nizip İlçelerinde insansız hava aracı destekli operasyon gerçekleştirilmiştir.

PKK/KCK terör örgütü adına İlimizde, müzahir kitleyi provoke ederek kanunsuz gösteri ve şiddet eylemlerine yönlendirilebileceği değerlendirilen, sosyal medya hesapları üzerinden PKK/KCK ve Suriye kolu olan PYD/YPG-YPJ terör örgütlerinin propagandasını yapan, ayrıca Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına, Devlete ve hükümete hakaret ederek asılsız suçlamalarda bulundukları tespit edilen (16) şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. O

perasyon kapsamında yapılan aramalarda, (3) adet tabanca, (1) adet av tüfeği, tabancalar ve av tüfeğine ait çok sayıda fişek, PKK/KCK terör örgütünü simgeleyen materyaller, örgütsel içerikli dokümanlar, FETÖ/PDY terör örgütü içerikli yasak yayınlar ile dijital materyaller geçirilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön