Meşhur Gaziantep Lahmacunu Tarifi

Tarih: March 21, 2022 Kategori: , , , ,

Türk mutfağında meşhur lezzeti olan lahmacunu, kendi ellerinizle hazırlamaya ne dersiniz? Yöresel yemekler arasında çok beğenilen lahmacun; hem kolay yapımı, hem de lezzetiyle adını duyurmayı başaran bir yemektir. Bir de yanında köpüklü ayran oldu mu, tadından yenmez. Nefis iç harcı ve mis gibi kokusuyla hazır lahmacunları aratmayacak bir tarifimiz var. Listedeki malzemeleri hazırladıysanız, ev yapımı Antep lahmacun tarifine başlayabiliriz.


Bu coğrafi işaret, 6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu kapsamında 31.03.2017 tarihinden itibaren korunmak üzere 20.11.2017 tarihinde tescil edilmiştir. 





KaçKişilik

8 kişilik


Hazırlama Süresi

20 dakika


Pişirme Süresi

20 dakika



Antep Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:


2 su bardağı un

1 tatlı kaşığı kuru maya

1.5 su bardağı su

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı tuz





Kıymalı harç için:


500 gr yağlı kıyma

2 adet yeşil biber

100 gr kuyruk yağı

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı biber salçası

2 adet kırmızı biber

1 tutam maydanoz

1 adet domates

4 diş sarımsak

Sumak

Pul biber

Kimyon

Tuz



Antep Lahmacun Nasıl Yapılır


Hamuru için, 4 su bardağı unu eleyerek bir kaba ekleyin. Üzerine kuru maya, zeytinyağı ve tuz ilave edin.

Karışımın içerisine azar azar ılık su ekleyin ve hamur ele yapışmayacak kıvama gelinceye kadar yoğurun.

Hazırladığınız hamurun üzerini nemli bir bezle örtün ve dinlenmeye bırakın.

Harcı için, kuyruk yağı ve kıyma hariç tüm malzemeleri mutfak robotundan geçirin ve baharatları ekleyin.

Karışımın içerisine ince çekilmiş kuyruk yağı ve kıymayı ekleyerek yoğurun.





Dinlenen hamuru eşit parçalara bölün ve parçaları oklava ile açın.

Açtığınız hamurların üzerine kıymalı harçtan ekleyin ve tüm yüzeyine yayın.

Yağlı kağıt serili fırın tepsisine lahmacunları dizin. 

Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede lahmacunları kızarıncaya kadar pişirirn.

Hazırladığınız lahmacunları, acılı ezme ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.


Antep Lahmacun Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?


Hamur yapımında kullandığınız suyun, oda sıcaklığında olmasına özen gösterin. 

Bu sayede maya daha çabuk çözülecektir.İç harç yapımında kullanılan kıyma ve kuyruk yağı ince çekilmiş olmalıdır.

İç harç koyu olursa, yavaş yavaş su ekleyerek kıvamını açabilirsiniz.

Pişirme esnasında fırının ızgara ayarı açık olursa, lahmacunlar çıtır çıtır olacaktır.

Antep lahmacunları, bol yeşillik ve limon ile birlikte servis edin.

Antep Lahmacun Kaç Kaloridir? Bir adet Antep lahmacun 190 kaloridir. 

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön