Bu coğrafi işaret, 6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu kapsamında 31.03.2017 tarihinden itibaren korunmak üzere 20.11.2017 tarihinde tescil edilmiştir.
KaçKişilik
8 kişilik
Hazırlama Süresi
20 dakika
Pişirme Süresi
20 dakika
Antep Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kuru maya
1.5 su bardağı su
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
Kıymalı harç için:
500 gr yağlı kıyma
2 adet yeşil biber
100 gr kuyruk yağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 adet kırmızı biber
1 tutam maydanoz
1 adet domates
4 diş sarımsak
Sumak
Pul biber
Kimyon
Tuz
Antep Lahmacun Nasıl Yapılır
Hamuru için, 4 su bardağı unu eleyerek bir kaba ekleyin. Üzerine kuru maya, zeytinyağı ve tuz ilave edin.
Karışımın içerisine azar azar ılık su ekleyin ve hamur ele yapışmayacak kıvama gelinceye kadar yoğurun.
Hazırladığınız hamurun üzerini nemli bir bezle örtün ve dinlenmeye bırakın.
Harcı için, kuyruk yağı ve kıyma hariç tüm malzemeleri mutfak robotundan geçirin ve baharatları ekleyin.
Karışımın içerisine ince çekilmiş kuyruk yağı ve kıymayı ekleyerek yoğurun.
Açtığınız hamurların üzerine kıymalı harçtan ekleyin ve tüm yüzeyine yayın.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine lahmacunları dizin.
Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede lahmacunları kızarıncaya kadar pişirirn.
Hazırladığınız lahmacunları, acılı ezme ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Antep Lahmacun Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
Hamur yapımında kullandığınız suyun, oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.
Bu sayede maya daha çabuk çözülecektir.İç harç yapımında kullanılan kıyma ve kuyruk yağı ince çekilmiş olmalıdır.
İç harç koyu olursa, yavaş yavaş su ekleyerek kıvamını açabilirsiniz.
Pişirme esnasında fırının ızgara ayarı açık olursa, lahmacunlar çıtır çıtır olacaktır.
Antep lahmacunları, bol yeşillik ve limon ile birlikte servis edin.
Antep Lahmacun Kaç Kaloridir? Bir adet Antep lahmacun 190 kaloridir.