Saç Kırılması Nasıl Önlenir

Tarih: February 15, 2011 Kategori: , , , ,

kadınlar saç kırılması
Saçlarınız ne kadar sağlıklı ve parlak olursa olsun, saç kırıkları var ise saçlarınızın kalitesine gölge düştüğünün göstergesidir. Saç boyalarının ve fön uygulamasının neden olduğu saç kırıklarınızdan nasıl kurtulacağınız hakkında genel bilgiler verelim sizlere.
Saçta Kırılmanın Nedenleri Nelerdir?Saç tellerinin ucundaki koruyucu kılıf gittiyse, onu yeniden oluşturmak mümkün değildir. Size böyle şeyler vaat eden ürünler görürseniz hiç aldanmayın. Yapılabilecek tek şey, saçın hasar gören kısmını kesip sağlıklı bölümlerin kendini toparlamasına olanak vermektir.

Saçlar uzadıkça saçlı derideki besleyici yağlar uçlara kadar erişmekte zorlanır. Böylece saç uçları korumasız ve gıdasız kalarak, zayıflar. Ayrıca uç kısımlar güneşe daha fazla maruz kalır. Diplerine oranla daha yaşlı olduğu için; şampuanlarla, ısıyla, kimyasal işlemler ve saç kurutma makinasıyla da daha fazla karşılaşmış olur. Kurumaya ve yıpranmaya hak kazanmış olur yani!Saç Kırılmasına Karşı Önlemlerinizi AlınSaçlarınızı uzun tutuyorsanız, uçlarını düzenli olarak kestirmeniz gerekir. Alabileceğiniz en etkin önlem budur. Kimyasal işlemlerden, ısıdan ve güneş ışığından elden geldiğince uzak durun. Ayrıca saçınızı aşırı yıkayarak yağsız bırakmayın, onu daima kremle, doğal maskelerle besleyin, nemlendirin. Ancak spordan sonra terli de bırakmayın. Çünkü ter saçları bozar. Bir de saç fırçanızı seçerken dikkatli olun. Onları kullanırken de şefkatli olun. Saçlarınızı kremlemeden taramaya çalışmayın.
Saç Kırılmasını Önlemek İçin Doğru Fırça Seçimi* Ahşap saplı ve doğal kıldan yapılan fırçaları tercih edin* Plastiğin saçtaki elektriklenmeyi önlemesi için, kaliteli antistatik maddeden yapılmış olmasına dikkat edin.* Fırçanın kılları değişik boylarda olursa saçları daha güzel tarar.* Fırçaların, özellikle metal olanların ucuna konulan elektrik giderici küçük toplar, saçların kırılmasını önler. Kullandığımız saç bakım ürünleri ne kadar kaliteli ve ayrıntılı olursa olsunlar, saçlarımızı besleyen onlar değil, aldığımız gıdalardır.Saçlarınızı BesleyinÇünkü saç ancak köklerinden ve kan yoluyla beslenir. Yani saçlarımızı kozmetikler değil, sadece yediklerimiz besler. Saçlarımızın canlı ve sağlıklı olmasını istiyorsak, her şeyden önce beslenmemize dikkat etmeliyiz. Yeterince protein, çinko, B 12 vitamini, folik asit ve bakır almalı, sigarayı bırakmalı ve alkol kullanımını azaltmalıyız.
B Vitaminleri: Bira mayası, ciğer, somon balığı, özellikle kuzu eti, tavuk eti, muz, domates salçası, kepekli yiyecekler, baklagiller, başta doğal buğday olmak üzere tohumlarda ve yumurtada bulunur. Buna rağmen B12 eksikliğine çok sık rastlanır. Çünkü yiyeceklerdeki B12 nin hazmı, midemizde bulunan ve zamanla salgılanması azalan bir maddeyi gerektirir. Bu nedenle gerekiyorsa vitamin desteği almalısınız.
Demir: Doğal maden suları, badem, avokado, fasulye, kırmızı pancar, mısır gevreği, hurma, yeşil yapraklı sebzeler, ciğer, böbrek, et, yumurta, balık, fındık, midye, şeftali, armut, piliç, kabak, kuru üzüm, pirinç, tahıl, deniz sebzeleri ve istiridyede bol miktarda bulunur.
Çinko: Doğal maden suları, biftek, istiridye, hindi, tahıl ve baklagiller ve tüm lifli yiyeceklerde bulunur.
Folik asit: Ispanak, domates, domates suyu, portakal suyu, ekmek, kepek, kuşkonmaz, enginar, brüksel lahanası, börülce, ayçiçeği çekirdeği gibi gıdalarda bulunur.
Bakır: Sakatatlar, kabuklu deniz ürünleri, sardalye balığı, fındık, fıstık, badem, mantar, kuru erik, tohumlar, buğday kepeği ve tam tahıl ürünleri en zengin bakır kaynaklarıdı

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön