Gaziantep Katmeri Tarifi

Tarih: March 24, 2022 Kategori: , , , ,
Merhabalar, Gaziantep’te katmerin ayrı bir yeri vardır. En özel günlerde kahvaltı sofrasının olmazsa olmazıdır katmer. Bunun yanı sıra düğünü olan çiftlerden erkeğin arkadaşlarının yada ailesinin düğün ertesi sabah erken saatte kız evine gönderdiği tatlı bir jesttir.

Şimdilerde bu gelenek giderek yok olsa da ben özel olduğunu düşündüğüm günlerde yada eşim için çoğu zaman yapıyorum. Yapması kolay, yemesi çoook zevkli katmerimizin yapılışı.



Gaziantep'in en meşhur lezzetlerinden olan biri olan katmer tatlısı tarifini mutfağımıza taşıdık. Akşam yemeği sonrası keyifleri ikiye katlamak isteyenlere fıstıklı katmer tarifini şiddetle tavsiye ediyoruz. Hiç gözünüz korkmasın. Antep katmer tarifi son derece pratik... Baklavalık yufka ve çekilmiş Antep fıstığı ile hazırlayacağınız katmer tatlısı sayesinde arkadaşlarınız sizden bu tarifi almak için sıraya girecek. Sadece 4 adımda enfes Antep katmer tarifi için hazırsanız, hemen başlayalım.



GAZİANTEP KATMER TARİFİ İÇİN MALZEMELER


4 kişilik katmer tatlısı tarifi için malzemeler;

  • 2 adet baklavalık yufka

  • 6 yemek kaşığı toz şeker

  • Bir su bardağı ince çekilmiş Antep fıstığı

  • Bir su bardağı sıvı yağ

Üzeri için;

Kaymak


KATMER TATLISI NASIL YAPILIR?


Baklavalık yufkanın ilkini sıvı yağ ile yağlayın ve üzerine Antep fıstığı ve şekeri serpin.
Üzerine ikinci yufkayı koyun ve aynı işlemleri yapın.
Yufkayı dilerseniz ikiye dilerseniz de zarf şeklinde katlayın ve tavada kızartın.
Tavadan alır almaz sıcak halde üzerine kaymak ve toz Antep fıstıklarını serpiştirin.
Afiyet olsun...


ANTEP KATMER TARİFİ PÜF NOKTALARI


Katmeri pişirmek için yanmaz yapışmaz tabanlı tava kullanın.

Artan katmer olursa, streç ile örtüp dipfrizde saklayabilirsiniz.


ANTEP KATMERİ KAÇ KALORİ?
1 porsiyon katmer tatlısı ortalama 465 kaloridir. İkinciyi istemeden önce iyi düşünün

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön