Ekşili Ufak Köfte Tarifi

Tarih: March 24, 2022 Kategori: , , , , ,

Gaziantep Mutfağından
Ekşili Ufak Köfte  Tarifi İçin Malzemeler


Köfte harcı için ;

  • 2 su bardağından üç parmak eksik ince bulgur
  • Yarım çay bardağı irmik
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • Varsa 200 gram kırmızı ya da beyaz kıyma
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Pulbiber
  • Tuz




Yemek için ;

  • 300 gram yağsız dana kuşbaşı
  • 3 su bardağı haşlanmış nohut
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi


Sosu için ;

  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 buçuk tatlı kaşığı kuru nane





Ekşili Ufak Köfte (Gaziantep Mutfağı) Tarifi Nasıl Yapılır?


  • Köfte harcımız için bulgurumuzu çok az sıcak suda ıslıyoruz.
  • Diğer malzemeleri de ekleyerek iyice yoğuruyoruz. Köfte harcımızın içine kırmızı ya da beyaz kıyma kullansak daha güzel olur. Ancak isteğe göre kullanmayabilirsiniz de.
  • Elimizi ıslayarak nohut büyüklüğünde köfteler hazırlıyoruz.
  • Bir tencerenin içine kaynar su koyarak üzerine boş kevgir yerleştiriyoruz.
  • Kevgirin içine köfteleri koyarak kevgiri ara sıra sallayıp kaynayan suyun buharında 10-15 dakika kadar haşlıyoruz.
  • Pişirme tenceremizin içine önceden ayrı ayrı haşladığımız et ve nohutu alıyoruz.
  • Üzerini basacak kadar sıcak su ilave edip et ve nohutu kaynatıyoruz.
  • Köftelerimizi de biraz daha suyla ilave edip pişmeye bırakıyoruz.
  • Sosu için yağla salçayı tavada iyice kızdırıyoruz. Kuru nanesini de ilave edip sosumuzu yemeğimizin içine boşaltıyoruz.
  • Tuzunu ve nar ekşisini de ilave ettikten sonra bir iki taşım kaynatıp altını kapatıyoruz.
  • Su miktarı belirtmedim. Çok sulu çorba gibi bir yemek değil, çok kuru da değil. Suyunu kendi isteğinize göre ayarlayabilirsiniz.
  • Uğraştırıcak gibi gözükse de yapımı kolaydır ve en çok sevdiğim Antep yemeklerindendir. Harika bir lezzet. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Deneyeceklere kolay gelsin.

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön