Selülite Kahve Ve Zeytinyağlı Çözüm

Tarih: January 17, 2015 Kategori: , ,

Selülitin gerçek nedeni henüz belirlenemese de oluşumunda genetik ve metabolik faktörlerin rol oynadığı biliniyor.
Özellikle hormonal problemleri olan, yanlış beslenen, çok sık kilo alıp veren, yanlış diyetler uygulayan ve hareketsiz bir yaşam sürdüren kadınlarda sellülit artıyor.  Yine insülin direnci gelişen hastalar, tirod bezi tembelliği, aşırı kortizol üretimi sorunlarıyla boğuşanlar, varis veya lenf ödemi olanlarda da selülit görülebiliyor. Selülit için en hazırlayıcı faktör ne yazık ki kadın olmak!  Özellikle menopoz dönemine girenlerde sellülit artıyor!  Selülit bir kilo problemi gibi algılansa da bu gerçeği tam olarak yansıtmıyor.  Balık etli hatta zayıf kadınlarda bile selülit oluşabiliyor.  Kilo verseniz dahi selülitlerinizden kurtulamayabiliyorsunuz.  Bunun nedeni sellülit oluşumuna yol açan ödem sorununun yağ hücrelerini etkileyip, fonksiyonlarını bozması ve dolaşımı olumsuz yönde etkilemesi.  Bu nedenle selülitle savaşırken hazırlıklarınızı sadece kilo verme ve egzersizle sınırlandırmamalısınız. 

NE KADAR SELÜLİTİNİZ VAR?

Selülitlerinizden kurtulmak istiyorsanız işe öncelikle selülitinizin ne kadar ilerlemiş olduğunu anlayarak başlayın.  Bunu anlamanın en kolay yolu selülitli bölgenizi sıkıştırmak ve portakal kabuğu görüntüsünün ne kadar ortaya çıktığını bakmaktır. Portakal kabuğu görünümü ne kadar belirginse mücadeleniz de o kadar güç olacaktır.  Aşağıdaki öneriler selülit sorunundan kurtulmak isteyenlere:

KOYU RENKLİ SEBZE VE MEYVELER ÇOK FAYDALI

Öncelikle beslenme tarzınızı gözden geçirin.  Sık ve az yiyin, yağ-şeker-tuz alımınızı en aza indirin, sigara ve alkolle vedalaşın. Izgara ve buğulamalara ağırlık verin.  Balık, baklagiller ve tam tahıllar da beslenme planınızda yerini almalı.  Sebze ve meyvelerin özellikle koyu renkli olanlarını tüketin. Karpuz, domates, elma gibi koyu kırmızılar, üzüm, böğürlen gibi siyah-kırmızılar, ıspanak, brokoli, biber gibi koyu yeşiller antioksidan içerikleriyle son derece faydalıdır. Haftada en az 3 kez yürüyüş, bisiklet gibi 30-40 dakika sürecek aerobik aktivite yapmayı da alışkanlık haline getirin.

MASAJA BAŞLAYIN

Masaj kan dolaşımını arttırarak, lenf dolaşımını düzenleyerek ve toksinlerden kurtulmanızı sağlayarak selülit sorununuza iyi gelecektir.  Keten tohumu yağı, zeytinyağı ve çuha çiçeği yağı karışımına katacağınız bir parça kahve ile selülitli bölgenize masaj yapabilirsiniz.  Uzmanlar kahve içtiğinizde selülitinizin artacağını ancak dışardan uygulandığında tam tersine azaltacağını belirtiyor. 

Selülit kremlerinden faydalanmak istiyorsanız içinde alfa lipoik asit, peptidler, yeşil çay ve nar özütleri, zeytinyağı, gingko biloba, metilksantin, kafein, glukozamin, evening primrose oil, B vitamini, magnezyum, çinko gibi maddeler içerenlere yönelin.   LPG gibi çeşitli medikal estetik yöntemleri de sellülit sorunuyla mücadelenizde size yardımcı olabilir.  Bunun için uzman bir dermatolog veya medikal estetik uzmanından yardım isteyin.

Unutmayın!  Yaz hazır olmak istiyorsanız sellülitle mücadeleye bu aylarda başlamanız gerekiyor.

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön