REKLAM ALANI

GaziAntep Öcce(ökçe) Tarifi

Tarih: 23.9.16 Kategori: , , , , ,
Gaziantep ökçe tarifiÖCCE TARİFİ
Gaziantep Mutfağının eşsiz lezzetlerinden öcce(ökçe)'nin tarifi sizlerle..

MALZEMELER

  • 1 adet karnabahar 
  • 1 demet maydanoz
  • 2 adet kabak
  • 2 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 1 demet taze soğan 
  • 6 diş sarımsak 
  • 4 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı pul biber 
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz 
  • Yarım su bardağı zeytinyağı


HAZIRLANIŞI

  • Karnabaharlar hafif yumuşayana kadar haşlanır ve çatalla ezilir. Kabak, havuç ve patatesler rendelenir. Maydanozlar, taze soğanlar ve sarımsaklar ince kıyılır. 
  • Hepsi biraraya getirilip fazla suyu süzülür.
  • Yumurtalar ayrı bir yerde çırpılır ve karışıma eklenir.
  • Un, galeta unu, pul biber, kimyon, tuz eklenip karıştırılır. 
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsine kaşık kaşık konur. üzerine zeytinyağı gezdirilir. 
  • Öcce 190 dereceye ayarlanmış fırında pişirilir.
Afiyet Olsun..

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön