ÖCCE TARİFİ
Gaziantep Mutfağının eşsiz lezzetlerinden öcce(ökçe)'nin tarifi sizlerle..
MALZEMELER
HAZIRLANIŞI
Gaziantep Mutfağının eşsiz lezzetlerinden öcce(ökçe)'nin tarifi sizlerle..
MALZEMELER
- 1 adet karnabahar
- 1 demet maydanoz
- 2 adet kabak
- 2 adet havuç
- 2 adet patates
- 1 demet taze soğan
- 6 diş sarımsak
- 4 adet yumurta
- Yarım çay bardağı galeta unu
- 1 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- Yarım su bardağı zeytinyağı
HAZIRLANIŞI
- Karnabaharlar hafif yumuşayana kadar haşlanır ve çatalla ezilir. Kabak, havuç ve patatesler rendelenir. Maydanozlar, taze soğanlar ve sarımsaklar ince kıyılır.
- Hepsi biraraya getirilip fazla suyu süzülür.
- Yumurtalar ayrı bir yerde çırpılır ve karışıma eklenir.
- Un, galeta unu, pul biber, kimyon, tuz eklenip karıştırılır.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsine kaşık kaşık konur. üzerine zeytinyağı gezdirilir.
- Öcce 190 dereceye ayarlanmış fırında pişirilir.
Püf noktaları
Yeşillikleri yıkadıktan sonra kurutarak doğrarsanız ökçe harcının sulanmasını önlersiniz.
Ökçe harcı kıvamı mücver gibi olmalı. Çok akışkan olursa kızartırken zorluk yaşayabilirsiniz. Bu sebepten un miktarını azaltıp-artırarak iyi bir kıvam yakalayabilirsiniz.