Gaziantep’Te Baz Istasyonu Tepkisi

Tarih: March 25, 2015 Kategori: , ,
Batıkent Mahallesi 88'inci Cadde üzerindeki orta refüje dikilen direğin kendilerine aydınlatma amacıyla dikildiğinin söylendiği ancak, sabah kalktıklarında baz istasyonu olduğunu öğrendiklerini belirten mahalle sakinleri, "sağlığımız burada hiçe sayılıyor.
Baz istasyonunun buraya kesinlikle dikilmesini istemiyoruz. Bize aydınlatma direği söylediler ama baz istasyonu kurdular" dedi.


Mahalle sakinleri konuyu yargıya taşıyacaklarını ve mahkeme karar verinceye kadar çalışmaların durdurulmasını isteyerek, "Hakkımızı kanun yoluyla arayacağız. Mahkemeye baz istasyonunun kurulmaması için başvuru yapacağız. Mahkeme karar verene kadar çalışmalar durdurulsun. Avukatlarımız suç duyurusu için gerekli hazırlıkları yapıyorlar" diye konuştu.

Mahalle sakinleri sabah saatlerinde baz istasyonunun kurmak için gelen görevlilere tepki göstererek engel oldu. Bunun üzerine baz istasyonu görevlileri polisten yardım istedi. Caddeye gelen polis ekipleri de çevrede güvenlik önlemleri aldı ve baz istasyonunun kurulumu görevliler tarafından tamamlandı. Kurulan baz istasyonunun çevresinde toplanan mahalle sakinleri, "Mahallemizde baz istasyonu istemiyoruz. Bizim sağlığımızla oynanmasın. Belediye yetkilileri, aydınlatma amacıyla diktikleri direği GSM şirketlerine kiralamışlar. Sesimizi duysunlar ve bu baz istasyonunu buradan kaldırsınlar" dedi.

Bu sırada, 35 yaşında konuşma ve hareket yeteneğinden yoksun engelli bir çocuğu olduğunu ve çocuğunun tek tesellisinin pencereden dışarı bakmak olduğunu dile getiren Çiğden Çalışkan, "Benim çocuğum konuşma, hem de hareket yeteneğinden yoksun engelli. Çocuğumun tek tesellisi güzel havalarda pencereden dışarıya bakmak. Baz istasyonu evimizin tam karşısına kuruluyor. Artık ben penceremi açamayacağım ve çocuğum eve hapsolacak. Bu Allah’tan reva mıdır?" diye konuştu.

DHA

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön