Gaziantep'te Üretim Durdu

Tarih: April 01, 2015 Kategori: ,
Gaziantep'te Üretim Durdu

Sanayi kenti Gaziantep'te, elektriklerin kesilmesiyle üretim durdu, binlerce işçi saatlerce çalıştıkları fabrikanın önünde elektriklerin gelmesini bekledi.

Sanayi kenti Gaziantep'te, elektriklerin kesilmesiyle üretim durdu, binlerce işçi saatlerce çalıştıkları fabrikanın önünde elektriklerin gelmesini bekledi. Organize Sanayi Bölge Başkanı Cahit Nakıboğlu, Türkiye'de sanayide elektriğin yüzde 5,5'lik kısmının Gaziantep'te tüketildiğini ve kesintinin sanayiciyi mağdur ettiğini söyledi.

Türkiye'nin birçok kentinde olduğu gibi Gaziantep'te de sabah saatlerinde başlayan kesinti en çok sanayi sektörünü olumsuz etkiledi. Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nde de binlerce insan, saatlerce kesilen elektriklerin gelmesini çalıştıkları fabrikanın önünde bekledi. Birçok işçi, elektrik gelmeyince mesai saatleri dolduğu için vardiya değişimi ile evlerine döndü.

Fabrika önünde bekleyen işçiler saatlerce beklediklerini ve mesaileri dolunca evlerine döneceklerini ifade ederken, bazı işçiler ise elektriklerin gelmesini çalıştıkları makineleri temizleyerek beklediklerini söyledi.

ELEKTRİK DAMARIMIZDAKİ KAN GİBİ

Gaziantep Organize Sanayi Bölge Başkanı Cahit Nakıboğlu ise elektriklerin kesilmesiyle birlikte 5 OSB'nin bulunduğu kentte üretimin durduğunu söyledi. OSB'lerde 900 civarında fabrika bulunduğunu ve 130 bin insanın çalıştığını anlatan Nakıboğlu, elektriğin sanayici açısından büyük önem taşıdığını belirterek şöyle konuştu:

"Bu çağda elektrik insanların damarlarındaki kan gibidir. Bu kan dolaşımı durdu mu, bütün sistem otomatik olarak duruyor. Bizim Organize Sanayi bölgelerimiz de enerji yoğun bölgelerdir. Türkiye'nin sanayide tükettiği enerjinin yüzde 5,5'i Gaziantep'te tüketiliyor. Saat 10.36 elektrikler gitti. Şimdiye kadar böyle bir şey olmamıştı. Sanayicinin damarındaki kan giderse ne olur? Fabrikalar durdu, herkes elektriğin gelmesini bekliyor" dedi.
(kaynak:gaziantepmegahaber)


Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön