Kim demiş Gaziantep'te Gemi yok diye

Tarih: April 16, 2015 Kategori: , ,
Ulaştırma Bakanlığı’ndan alınan arabalı feribotlar Rumkale, Zeugma ve Halfeti aksında hizmet verecek. 30 araç ve 3 otobüs kapasitesi olan feribotlar, ayrıca 100 koltukta yolcu da alabiliyor.

gaziantep rum kale gezisi,rum kale feribot Gaziantep ve bölge turizmini geliştirerek daha çok turisti Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne çekmek isteyen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, bu bağlamda birçok alanda yeni çalışmalar yapıyor.
Su turizminde farklı bir alternatif düşünen, Rumkale ile Zeugma aksında tarihi yapıları yerli ve yabancı turistlere tanıtmayı hedefleyen Başkan Şahin, bu alanda turistlerin bölgeyi daha kolay gezebilmesi için 2 adet A tipi arabalı feribot aldı.

Ulaştırma Bakanlığı’ndan alınan arabalı feribotlar Rumkale, Zeugma ve Halfeti aksında hizmet verecek. 30 araç ve 3 otobüs kapasitesi olan feribotlar, ayrıca 100 koltukta yolcu da alabiliyor. 36 metre uzunluğu, 13 metre genişliği bulunan feribotlar, 3 kattan oluşuyor. Feribotlarda yolcu taşımacılığının yanı sıra düğün, nişan, doğum günü gibi toplu aktiviteler de yapılabilecek. Engelli asansörü de bulunan feribotlarda, cafeler de hizmet verecek.

ZEUGMA–RUMKALE ARASINDA YOL SIKINTISI BİTİYOR

Mevcut Belkıs Gemisi’nin yanına alınan 2 feribot ile Zeugma–Rumkale arasındaki ulaşım sıkıntısını da çözmüş olan Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin, bu bağlamda bölgedeki ziyaretçi sayısını da arttırmayı hedefliyor.

Daha önce Zeugma Antik Kenti gezmeye gelen vatandaşlar Rumkale’ye geçişlerde sıkıntı çekiyordu. Ancak yeni alınan feribotlarla isteyen vatandaşlar araçlarını feribotlara yükleyip Zeugma Antik Kenti’nden tarihi Rumkale’yi gezebilecekler.

Haftanın belirli günlerinde hizmet verecek olan feribotlar, Zeugma Antik Kent, Rumkale, Nizip Barajı, Erenköy, Gümüşgün Köyü, Kamışlı ve Halfeti arasında tur gezintileri yapacak.
Kaynak:Bizdevarızgazetesi

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön