Emlak sektöründe devrimsel yenilik

Tarih: July 18, 2015 Kategori: , , , , ,
Kirada oturuyor ve ev almayı düşünüyor iseniz mevcut koşullardaki en kritik soru, kira öder gibi ev sahibi olup olamayacağınızdır. Peki gerçekten kendi evinizin kiracısı olabilir misin?
Yaklaşık 10 yıl önce popülerleşen mortgage ile ev sahibi olmak biraz daha kolaylaştı. Düşük kredi taksitleri ile oturduğunuz evi almak mümkün. Yani kira öder gibi aylık ödemelerle kendi evinizde oturmuş oluyorsunuz. Peki bu aylık ödemelerle iş bitiyor mu? Maalesef hayır. Banka kredisi ile ev almaya karar verdiğiniz zaman öncellikle, bir miktar peşinatınız olması gerektiğini hatırlatalım çünkü bankalar genel olarak evin satın alma değerinin % 75’ine kadar kredi vermektedirler. Bu sebepten belli bir birikimi olmayanlar için kredi öder gibi ev sahibi olmak zorlaşıyor.

Banka kredisi yerine inşaat firmalarının projelerinden taksitli ev almak da mümkün. Aynı banka kredisi gibi aylık taksitlerle inşaat firmalarından oturacağınız evi satın alabilirsiniz. Fakat inşaat firmalarına da peşinat ödemeniz gerekiyor. Banka kredisine göre avantajı ise inşaat firmalarının istediği peşinat miktarı projeye göre düşük olabilmesi. Düşük peşinatla alınan evlerin ise aylık taksitleri yüksek oluyor. Bu yöntem de orta ve düzenli bir geliri olanları oldukça zorluyor.
Peki kira öder gibi ev sahibi olmak bir hayal mi? Hayır, kira öder gibi ev almak mümkün. Son dönemlerde emlak sektöründe devrimsel bir yenilik yaşanıyor. Türkiye’nin Konut Uzmanı EYG tarafından oluşturulan Evdekifırsat.com, şirketlerinin markalı konut projelerindeki sıfır daireleri satın alarak avantajlı imkanlarla satışını başlatan yeni bir emlak portalı. Bir çok projeden farklı şeçeneklerdeki daireleri peşinatsız, kira öder gibi almak mümkün. Üstelik satın alınan daireler hemen teslim ediliyor.

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön