Kurban Bayramı'nda Tramvay ve Otobüs Ücretsiz Olacak

Tarih: September 19, 2015 Kategori: , ,
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların rahat, huzurlu ve güvenli bir ortamda bayram geçirmeleri için hazırlıklarını tamamladı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların rahat, huzurlu ve güvenli bir ortamda bayram geçirmeleri için hazırlıklarını tamamladı.

Ulaşım, güvenli alışveriş, mezarlık, turizm, kurban kesim alanları konusunda bir takım tedbirlerin yanında vatandaşlara kolaylıklar sunan belediye, 9 günlük Kurban Bayramı tatili ve öncesini huzurlu geçmesini sağlayacak önlemlerini aldı.

Bayramda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüs ve tramvaylar ücretsiz olurken, özel halk otobüsleri de indirimli hizmet verecek.

Ayrıca, ücretsiz otobüs seferlerine ek olarak arife günü de dahil bayram boyunca Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı otobüsler Balıklı Meydanı’ndan Yeşilkent ve Asri mezarlığa ücretsiz olarak taşıma hizmeti verecek.

8 BİN ADET FİDAN DAĞITILACAK
Bayram boyunca 24 saat ekibiyle vatandaşa hizmet verecek Büyükşehir Belediyesi Mezarlık Müdürlüğü, ayrıca akraba veya yakınlarını ziyaret edecek bayanlara şal hediye edecek.

Orta refüj düzenleme, asfaltlama ve temizlik çalışmalarının yapıldığı mezarlıklarda ayrıca, 24 saat anons sistemiyle Kur’an-ı Kerim okunacak.

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi, merkez ve ilçelerdeki mezarlıklarda yaklaşık 8 bin çam ve gül fidanı ücretsiz dağıtacak.

'KURBAN YAKALAMA TİMİ' KURULDU
Bu arada Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanlığı tarafından sahiplerinin ellerinden kaçan kurbanları yakalamak için aralarında veterinerlerin de bulunduğu “Kurban yakalama timi” kuruldu.

Bayram süresince hizmet verecek olan özel tim, kaçan ve iğne ile uyuşturulacak kurbanı yakalayarak sahiplerine teslim edecek.

Vatandaşlar arife günü dahil bayram sonuna kadar “ALO 153” hattından görevli ekibe ulaşabilecek. Ekip, talepler doğrultusunda vatandaşlara yardımcı olacak.

ŞİKAYETLER “ALO 153” BİLDİRİLEBİLECEK
Ayrıca Zabıta Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren motorize, mobil, sivil ve resmi ekipler, dilenci, seyyar satıcı, işportacı gibi olumsuzluklara karşı tedbirler alırken, vatandaşın alışveriş yaptığı işletmelerde rutin denetlemelerin dışında, satışa sunulan ürünler ve satış ortamlarında denetimlerini sıklaştırdı.

Sivil ekip ve resmi kıyafetli zabıta ekipleri, trafiğe kapalı yaya bölgelerinde alışveriş yoğunluğu göz önünde bulundurularak, bayrama kadar 24 saat boyunca herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için görevlendirildi.

Ayrıca belirlenen kurban kesim alanları dışında park yerleri, kentin ana arterleri özellikle cadde ve sokaklarda kesimlerin olmaması noktasında denetimler sıklaştırılacak. Belirtilen hususlara uymayan ve çevre kirliliğine sebep olanlar hakkında yasal işlem yapılacak.

Ayrıca vatandaşlar bayramda yaşayacakları tüm olumsuzlukları Büyükşehir Belediyesi’nin “ALO 153” hattını arayarak bildirebilecek.
kaynak:megahaber27

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön