Gaziantep'te telefon dolandırıcılığı

Tarih: September 18, 2015 Kategori: , ,
Gaziantep'te, telefonla aradıkları kişilere kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtan ve operasyon kapsamında para talebinde bulunarak dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla yakalanan 12 şüpheli tutuklandı.
Gaziantep'te, geçen hafta içerisinde polisler telefon dolandırıcılarının aradığı düştüğü bilgisini aldığı Selahattin Eyyubi Mahallesi'ndeki vatandaşa ulaştı ve tuzağa düşmemesi için yönlendirdi. Polislerin yönlendirmesi ile ismi açıklanmayan vatandaş telefonda savcı olarak tanıdığı kişilerin dediğini yaptı ve istediği parayı istenilen yere bırakacağını söyledi. Telefon kapandıktan sonra polisler, tuzağa düşürülmek istenen vatandaştan ziynet eşyası yerine kağıt konulan poşeti, dolandırıcıların istediği yere bıraktırdı. Bölgede önlem alan polis, ziynet eşyası dolu olduğu sanılan poşeti almaya gelen 2 kişiyi yakaladı. Gözaltına alınan 2 şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.


200 BİN LİRA DOLANDIRAN 10 ŞÜPHELİ DE TUTUKLANDI

Bu olaydan bir gün sonra polise başvuran bazı vatandaşlar da savcı ve polis olarak tanıdıkları kişilerce dolandırıldıklarını söyleyerek şikayetçi oldu. Gaziantep, İstanbul ve Manisa'dan yapılan 6 şikayet üzerine polis inceleme başlattı. Polisin araştırmasında Manisa'dan başvuran mağdurun savcı olarak tanıdığı kişilerin istediği 36 bin lirayı merkez Şahinbey ilçesindeki PTT şubesine yatırdığı belirlendi. Bunun üzerine PTT şubesine giderek önlem alan polis, parayı çekmeye gelen 5 kişi ile bunlarla birlikte hareket ettiği saptanan 5 kişiyi belirledi ve 10 şüpheliyi suçüstü yakaladı. Gözaltına alınan şüphelilerin ifadeleri ve PTT şubesindeki güvenlik kameralarında şüphelilerin tuzaklarına düşürdükleri 6 kişiden 200 bin lira dolandırdıklarını belirledi. Asayiş Şube Müdürlüğü'nde yapılan sorgulamalarının ardından 10 şüpheli çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.
kaynak:sabah

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön