Gaziantep Ürünlerine Büyük İlgi

Tarih: October 09, 2015 Kategori: , , ,
Gaziantep yöresel ürünlerinin sergilendiği Gaziantep Ticaret Borsası standı, Antalya Yörex Fuarı yoğun ilgi gördü.

Antalya Ticaret Borsası tarafından Expo Center Fuar alanında ' Sizin Oraların Nesi Meşhur?" sloganıyla bu yıl 6'ıncısı düzenlenen Yörex Yöresel Ürünler Fuarı’na Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen çok sayıda ziyaretçi ilgi gösterdi. 61 ilden 101 oda ve borsanın kendi şehirlerine ait ürünleri tanıttığı fuarın gözdesi Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) standı oldu. Antepfıstığı, baklava, kurutmalık, kırmızı pul biber ve salça gibi Gaziantep yöresine has ürünler ziyaretçilerin beğenisine sunulduğu stantta, üye işletmelerin ürünlerine de yer verildi. Fuarın ilk açıldığı günden itibaren Gaziantep'in eşsiz mutfak kültürünün vazgeçilmez ürünlerinin tanıtımının yapıldığı GTB standına yakın ilgi gösteren ziyaretçilere, çeşitli ikramlarda da bulunuldu.

GAZİANTEP DAMGASI
Yörex Yöresel Ürünler Fuarı kapsamında ayrıca sadece coğrafi işaret tescil belgesi alan ürünlerin sergilendiği özel bir de stant oluşturuldu. Türkiye'nin çeşitli illerinde üretilen ve coğrafi işaret tescil belgesi unvanına sahip ürünlerin sergilendiği özel stantta Gaziantep en fazla coğrafi işaretli ürüne sahip iller arasında yer aldı. GTB aracılığıyla fuarda tanıtımı yapılan Gaziantep'in tescilli ürünleri baklava, fıstık, bakır, sedef ve kutnu kumaşı standı gezen ziyaretçilerin büyük beğenisini kazandı. Yörex fuarında Gaziantep'in dünyaca ünlü lezzetlerini ve Gaziantep'i en iyi şekilde tanıtmaya çalıştıklarını belirten GTB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, fuarda ziyaretçilerin gösterdiği yakın ilgi ve alakadan büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Türkiye'nin tüm renklerinin bu fuarda buluştuğuna dikkat çeken Tiryakioğlu, "Yörex fuarı yerel zenginliklerin buluşması ve tanıtılması açısından önemli bir buluşma noktası oluşturdu. 61 il burada en özel lezzetlerini ve el emeği çalışmalarını sergileme şansı yakaladı. Birlik ve beraberlikte her zaman bereket vardır. Bu fuarında markalaşma ve katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesini teşvik edecek olmasından dolayı bereketli geçmesini bekliyorum " dedi.
kaynak:megahaber27

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön