Gaziantep yöresine ait bu leziz kebap, ince bulgur ve kıyma ile hazırlanıyor. Zaten adını da bulgurdan alıyor. Gaziantep’te ince bulgura simit deniliyor. Kilis yöresinde ise bu kebaba “Oruk” deniliyor. Halis muhlis Antep tarifidir.

500gr yagli kuzu kiyma
1 cay bardagi kadar simid ( ince köftelik bulgur )
simidi islatmak icin 1 cay bardagi kadar sicak su
1-2 sogan
2 dis sarimsak
1 kirmizi kapya biber veya yarim kirmizi dolmabiber
bir demet maydonoz
yarim kasik biber salcasi
1 tatli kasigi dag kekigi
1 tatli kasigi pulbiber
kirmizitozbiber
tuz
karabiber
nane
elimizi islatmak icin 1 kase su
Simit Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Özlü bir köfte hamuru elde edelim… bir kasenin icine su dolduralim.. köfteleri 110-150gr arasi hazırlanan simitli kıymadan avuç içi parçalar alıp önce şişe tutunmasıni sağlayın. Avucunuzu ıslatıp parmakların yardımı ile şişte düzgünce şekil verelim. Şişteki etin mangal boyunu geçmemesine dikkat edelim…
Harı geçmiş kömür ateşinde aynı yönde sık sık çevirerek yakmadan pişirelim… yanina sogan piyazi, közlenmis patlican salatasi, ile servis edebilirsiniz afiyet olsun…
Not: alternatif olarak firinda gril ayarindada pisirebilirsiniz.