Eşi tarafından burnu kesilen kadın

Tarih: January 19, 2016 Kategori: , , ,
Afganistan’ın kuzeyindeki Faryab eyaletinde eşi tarafından burnu kesilen kadının, tedavi için Türkiye’ye getirilmesi planlanıyor

22 yaşındaki Reza Gül adlı kadın, eşi Mohammad Khan (25) tarafından burnu kesildikten sonra, Pazartesi günü sabah saatlerinde kanlar içinde Maymana kentindeki Afgan-Türk Hastanesi’ne kaldırıldı.

Amerikan Associated Press ajansının haberine göre; hastane direktörü Fevziye Salimi, genç kadının daha ileri tedavi için Türkiye’ye naklini gerçekleştirmeye çalıştıklarını açıkladı.

ÜÇ AY ÖNCE İRAN'DAN DÖNDÜ
Türkmenistan sınırındaki Faryab eyaletinin meclis üyesi Rahmatullah Turkistani, cani eşin üç ay önce
İran’dan döndüğünü ve o tarihten bu yana sürekli eşine işkence yaptığını söyledi.
Turkistani, Kahn’ın 7 yaşında bir kız çocuğunu ikinci eşi yaptığını da sözlerine ekledi.

TALİBAN YETKİLİLERİNE DE SÖZ VERMİŞTİ

Reza Gül’ün ailesinin yaşadığı bölgenin Taliban kontrolünde olduğunu aktaran Turkistani, büyüklerin ve Taliban temsilcilerin problemleri çözmek için arabuluculuk yaptığını söyledi.

Öte yandan, eyalet yönetimi sözcüsü Ahmed Cavid Dedar, Taliban’ın da Kahn’ın peşinde olabileceğini, çünkü onlara karısına bir daha şiddet uygulamayacağı yönünde söz verdiğini belirtti.


AYŞE MOHAMMADZAİ DÜNYAYI ŞOKE ETMİŞTİ

Afganistan'da 2010 yılında, Ayşe Mohammadzai adlı genç bir kadın, evden kaçmaya karar verince Taliban yanlısı eşi tarafından burnu ve kulakları kesilerek ölüme terk edilmişti.
19 yaşındaki Mohammadzai, burnu kesik fotoğrafıyla Time dergisine kapak olunca dünya adeta şoke olmuştu.
Mohammadzai, ABD'de tedavi olmuş ve zorlu bir sürecin ardından yeni görünümüne kavuşmuştu.

Bütün dünyanın gözlerini çevirdiği Mohammadzai, geçirdiği ameliyatın ardından şimdi yeni bir hayat sürüyor. Yaraları iyileşen, psikolojik ve cerrahi operasyonlarını geride bırakan Mohammadzai, kendisi gibi şiddet gören bütün kadınlara güçlü olmaları ve asla umudunu kaybetmemeleri konusunda çağrıda bulunuyor. Kolunun ön kısmından doku alındığına ve bunun yüzüne nakledildiğine söyleyen Afgan kız, “Yeni yüzümle çok mutluyum.” ifadesini kullanıyor. BM’nin tahminine göre, Afgan kadınların yaklaşık yüzde 90’ı bu tür aile şiddetine maruz kalıyor.

Koca şiddetinin sembolü Ayşe yeni burnuna kavuştu
kaynak:mynet

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön