Gaziantep'te 10 kişinin domuz gribi tanısı ile tedavi gördüğü iddia edildi

Tarih: January 12, 2016 Kategori: , ,
Öz Büro İş Sendikası Gaziantep İl Temsilcisi Mustafa Şahin, resmi olmayan kaynaklara göre Gaziantep'te kamu ve özel olmak üzere hastanelerde toplam 10 kişinin domuz gribi tanısı ile tedavi gördüğünü söyledi.

Şahin, 10 kişi içerisinde yoğun bakımda olup durumu ciddi olan kişilerin bulunduğunu kaydetti. Özellikle kamu hastanelerinde acil servis, kulak burun boğaz ve göğüs hastalıkları kliniklerinde çalışan kişilerin sağlığının ciddi tehdit altında olduğunu vurgulayan Şahin, “İlgili bölümde ve hastalarla birebir iletişim halinde olan arkadaşlarımızın bu konuya dikkat etmelerini, hastane yönetimlerinden ise acilen çözüm bulmalarını rica ediyoruz.” dedi.

Domuz gribinden korunma yoluna ilişkin de uyarılarda bulunan Öz Büro İş Sendikası Gaziantep İl Temsilcisi, açıklamasını şöyle tamamladı: “Domuz gribi öksürük ve hapşırma yoluyla, hasta kişinin tükürük zerrecikleri havaya yayılarak sandalye, masa gibi yüzeylere bulaşabilir. Kişi virüsün bulaştığı bir yere dokunduktan sonra ellerini ağzına, gözlerine veya burnuna sürerse virüs bulaşabilir. Bu yüzeylerde virüsün ne kadar süreyle canlı kalabileceğini etkileyen ısı, nem oranı, yüzey niteliği gibi pek çok faktör söz konusudur. Hasta kişinin temasının olduğu bu yüzeylere dokunulmamalı, herhangi bir sebeple dokunuldu ise eller yıkanmalıdır.”
kaynak:megahaber27

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön