Şehidin eşi, acı haberi Gaziantep’teki baba evinde öğrendi

Tarih: January 05, 2016 Kategori: , ,
Geçici görevle Diyarbakır’ın Sur ilçesine giden Uzman Çavuş Kenan Karabacaklı’nın eşi Gaziantepli Gülşah Karabacaklı, acı haberi Gaziantep’teki baba evinde öğrendi.

Ankara’da görevliyken geçici olarak Sur'a gönderilen 28 yaşındaki Uzman Çavuş Karabacaklı’nın, 15 Ağustos 2015’te Gülşah Karabacaklı ile evlendiği öğrenildi. Dün saat 22.25’te, Diyarbakır’daki operasyonda ağır yaralanarak şehit olan uzman çavuşun, kısa bir süre önce kardeşi Kemal Karabacaklı ile görüşerek sağlığının iyi olduğunu söylediği öğrenildi. Acı haberin aileye, saat 01.00 sıralarında Karacasu Kaymakamı Yavuz Gül ve Garnizon Komutanı Jandarma Üstğmen Okan Öztürk tarafından verildiği belirtildi. Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı ise erken saatlerde taziye ziyaretinde bulunurken cenaze töreni için görüştü. Acılı babadan ikindi namazı için bilgi alan Başkan Büyükyapıcı, yağışlı hava sebebiyle evin avlusuna ve mezarlığa taziye çadırı kurdurdu.

DÖRT AY ÖNCE EVLENMİŞTİ
Askerlik görevini Şırnak’ın Uludere ilçesinde yapan ve 2008 yılındaki "Güneş" operasyonunda başarısıyla askeriyede kalması sağlanan Kenan Karabacaklı’nın, 7,5 yıllık görev süresince üstlerinden hep takdir gördüğü belirtildi. Gaziantepli Gülşah Karabacaklı ile 15 Ağustos 2015 günü evlendiği ve görev yeri Ankara’da ikamet ettikleri öğrenildi. 40 günlük görev için Diyarbakır’a giden Karabacak’ın, beşinci gün şehit olduğu, eşininse ailesinin yanına Gaziantep’e gittiği belirtildi. Şehitevine MHP Aydın Milletvekili Deniz Depboylu da giderek başsağlığı diledi.

CENAZESİ İKİNDİ NAMAZINDAN SONRA
Anne Meryem ile baba Avni Karabacaklı’nın zorlukla ayakta durduğu görülürken sağlık ekipleri, bir an olsun yanlarından ayrılmadı. Geçimini özel bir firmada süt toplama kamyonu sürerek sağlayan babası ve Karacasu Belediyesi Fen İşleri’nde kaynakçılık yapan kardeşi Kemal Karabacaklı, taziyeye gelenleri karşıladı.

Şehit Uzman Çavuş Kenan Karabacaklı, öğleden sonra Karacasu'ya götürülecek. İkindi namazından sonra düzenlenecek törenle toprağa verilecek.

GENELKURMAY DUYURDU
Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "03 Ocak 2016 tarihinde, Diyarbakır ili Sur ilçesinde devam eden operasyonda saat 22.25’te, bir kahraman silah arkadaşımız ağır şekilde yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz." denildi.
kaynak:megahaber27

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön