Tacize uğradı, adli tıp 'sağlığı iyi' dedi, intihar etti, soruşturma açılmadı!

Tarih: January 06, 2016 Kategori: , , ,
’SENİ GÖZALTINA ALDIM’ DİYEREK EVİNE GÖTÜRDÜ
Burada küçük kızı gören 32 yaşındaki Cevher A.P., polis olduğunu iddia edip "Uyuşturucu şüphelisi olarak seni gözaltına alıyorum. Karakola gideceğiz" dedi. Cevher A.P., daha sonra Rüya Duman ile birlikte kent içi ulaşımını sağlayan otobüse bindi.
Bindikleri otobüsten itibaren adamın şüpheli hareketlerinden dolayı ikiliyi takip eden bir kadının ihbarıyla Rüya Duman’ın götürüldüğü eve baskın düzenlendi.
Gözaltına alınan Cevher A.P., kızın bağış toplamak için eve geldiğini iddia etti, ardından 300 lirasını çaldığını öne sürdü. Rüya Duman ise Cevher A.P.’nin kendisini polis olarak tanıtıp ‘Karakola gidiyoruz‘ diyerek evine getirdiğini, sonra da kendisini okşamaya başladığını, ancak buna izin vermediğini anlattı.

RUH SAĞLIĞI ETKİLENMİŞ AMA BOZULMAMIŞ

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 24 Nisan 2014 tarihinde hazırlanan ilk raporda Duman’ın ruh sağlığının bozulduğu tespitine yer verildi. Bunun üzerine tutuklanan Cevher A.P. hakkında 13 yıla kadar hapis istemiyle Antalya 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Cevher A.P., geçen yıl nisan ayında tahliye edildi. Tahliye kararı üzerine bu kişinin tekrar kendisini kaçırmasından endişe eden Rüya Duman, eve kapandı. Mahkeme talep üzerine ruh sağlığının bozulup bozulmadığının tespiti için Rüya Duman’ın bir de Adli Tıp 6’ncı İhtisas Kurulu’na gönderilmesine karar verdi.

Geçen yıl 8 Temmuz’da Rüya Duman hakkında düzenlenen raporda, ‘mağdurede stres bozukluğu tespit edildiği, bu tablonun ruh sağlığını etkilediği, ancak ruh sağlığını bozacak mahiyet ve derecede olmadığı‘ belirtildi.

Ancak Duman, rapordan 10 gün sonra kendisini evin kapısına asarak yaşamına son verdi.

KOVUŞTURMAYA GEREK YOK

Duman’ın ölümüyle ilgili başlatılan soruşturmadan da sonuç çıkmadı. Savcılık, maktulü intihara yönlendiren veya ölümünde kusur bulunan kimse bulunmadığı anlaşıldığından şüpheli olarak görülen Rüya’nın annesi Habibe K. ile çocuğa istismardan yargılanan Cevher A.P. hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

SANIK AVUKATI: KIZIN RUH SAĞLIĞI ZATEN BOZUKTU

Kızının uğradığı istismarla ilgili devam eden davanın 11’inci duruşmasına katılan Habibe K., “Bu olaydan önce kızım benimle yemek yapar, ev işlerine yardım eder, gezmelere giderdi. Daha sonra odasına kapandı. Geceleri uykudan çığlık atarak kalkmaya başladı. Psikolojik tedavi görmeye başlamıştı, ilaç kullanıyordu. Buna rağmen İstanbul 6’ncı Adli Tıp İhtisas Kurulu’nun ruh sağlığının bozulmadığına ilişkin nasıl rapor verdiğini bilemiyorum” diye konuştu.

Tutuksuz sanık Cevher A.P.’nin avukatı Rüya Ünal, Duman’ın geçmişte de intihara meyilli biri olduğunu iddia ederek, “23 Nisan 2013 tarihinden iki ay önce de mağdure bileklerini keserek intihara teşebbüs etmiştir. Yine yurttan kaçarak kollarını kesmiştir. Ruh sağlığı bu olay öncesinde bozuktur” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nden mağdureyle ilgili dosyanın istenmesine karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.

CHP MİLLETVEKİLİ, İNTİHARI MECLİSE TAŞINDI

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Antalya’da cinsel tacize uğradıktan sonra intihar eden 15 yaşındaki Rüya Duman’ın dramını TBMM’ye taşıdı.
TBMM’de bugünkü oturumda MHP’nin ’Kayıp Çocukları Araştırma Komisyonu Kurulsun’ önergesi üzerine söz alan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "Türkiye’deki kayıp çocukların sayısı, AKP’nin ifade ettiği üzere 800 değil, 7 bindir" dedi. CHP’li vekil, "AKP rakamların yükseldiğini görünce, her yıl bu konuda rapor açıklayan Kaçakçılık İstihbarat Harekat ve Bilgi Toplama Dairesi’nin çalışmalarını durdurdu. Dairenin açıkladığı raporlar, 2012 sonrası buharlaştı. Daire, kayıp çocuk sayısı fazla olduğu için rapor hazırlamıyor" ifadesini kullandı.

’IŞİD’E KARŞI HİÇBİR ŞEY YAPILMIYOR’

Birçok çocuğun terör örgütü IŞİD tarafından kaçırıldığını, ailelerin her gün CHP milletvekillerini arayarak dert yandığını da belirten Yarkadaş, "Aileler polise bilgi verdiklerini söylüyor. Polisin herhangi bir çaba göstermediğinden dert yanıyor. Bu bile, sizin kayıp çocuklar konusunda hassas olmadığınızın göstergesi" dedi.

Ak Parti’nin 2013 yılında kurulan ’Kayıp Çocukları Araştırma Komisyonu’nu işlevsiz hale getirdiğini belirten Yarkadaş, komisyonda görev alan Ak Parti’li Halide İncekara’nın gazetelere yansıyan sözlerini okudu. İncekara’nın, kayıp çocuklarla ilgili hükümetin duyarsız kalmasından şikayet ettiğini belirten Yarkadaş, "Sizin arkadaşınız bile bunu itiraf etmiş" dedi.

’ADLİ TIP NEYE HİZMET EDİYOR?’

Konuşmasını, "Sadece kayıp çocuklardan bahsetmeyelim; bir de yaşarken kaybedilen çocuklarımızı konuşalım" diye sürdüren Yarkadaş, ardından uğradığı cinsel istismardan sonra ruh sağlığının bozulmadığına dair rapor verilen Antalya’daki ortaokul öğrencisi Rüya Duman’ı gündeme getirdi. Yarkadaş, şöyle dedi:

"AKP zihniyetinin, yaşarken öldürdüğü çocuklarımız var. İşte bunlardan biri. Antalya’da 15 yaşındaki çocuk, bir adam tarafından alıkonuluyor, bir bodruma götürülüyor ve tacize uğruyor. Şahıs, ihbar sonucu gözaltına alınıyor. Savcı, Adli Tıp’tan gelen rapor sonucu, herhangi bir soruşturmaya gerek görmediğini söylüyor ve soruşturma açmıyor. Dosyayı da kapatıyor. Savcının, herhangi bir soruşturma açmaması, bu çocuğu intihara sürükledi."

’BU TAM BİR KEPAZELİKTİR’

AKP’li vekillerin, "Bizimle ne ilgisi var, Ak Parti ile ne ilgisi var?" itirazı üzerine arkadaş, şöyle devam etti:
"Hukukla herhangi bir ilginiz olmadığı, hukuku ayaklar altına aldığınız için, bilmezsiniz. Anlatayım. Bu savcı, Adli Tıp’ta devam eden Hüseyin Üzmez’leri koruma geleneğinin sonucu yazılan rapora göre hareket ediyor. Adli Tıp’ta kepaze bir rapor yazılıyor. Çocuğun ruh sağlığının bozulmadığı söyleniyor. Bu raporlar, bu kepazelikler Adli Tıp’ı yandaşlaştırmanın sonucudur. Gelin bu çocuğun ölümü karşısında sessiz kalmayın. 15 yaşındaki bu çocuk, hepimizin çocuğudur. Bu ölümle ilgili derhal soruşturma açılmasını sağlayın."
kaynak:posta

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön