Gaziantep Mutfağı Lezzetlerinden Simit Aşı Tarifi..
Lezzetli ve yapım kolay bir yemek.
Özellikle Köy ziyaretlerinde ya tarhana çorbası ya da domatesli simitaşı yeme ihtimali çok yüksek olur.
Yanında kuru soğan ve acur turşusu ziyafet sayılır.
MALZEMELER:
YAPILIŞI:
Lezzetli ve yapım kolay bir yemek.
Özellikle Köy ziyaretlerinde ya tarhana çorbası ya da domatesli simitaşı yeme ihtimali çok yüksek olur.
Yanında kuru soğan ve acur turşusu ziyafet sayılır.
MALZEMELER:
- Yarım bardak simit (ince bulgur)
- 1 yemeklik doğranmış soğan
- 2 yeşil biber
- 2 olgun domates (Biraz biber salçası da eklenebilir.)
- 4 bardak su
- Tuz, karabiber
- Tereyağı veya zeytinyağı, en olmadı çiçek yağı ama asla margarin değil.
YAPILIŞI:
- Soğanlar ve biberler pembeleştirilip yemeklik doğranmış domatesler eklenir, ağzı kapatılıp domatesler yumuşatılır.
- 4 bardak sıcak su eklenip 6-7 dakika kaynatılıp bulguru konur.
- Bulgurlar yumuşayınca altı kapatılıp baharatları katılır.
- Ağzı kapalı dinlendirilir.
- Pişdikten sonra çorba gibi görünebilir ama bir kaç dakika sonra simit şişerek koyu bir kıvam alıyor.