
Lezzetli ve yapım kolay bir yemek.
Özellikle Köy ziyaretlerinde ya tarhana çorbası ya da domatesli simitaşı yeme ihtimali çok yüksek olur.
Yanında kuru soğan ve acur turşusu ziyafet sayılır.
MALZEMELER:
- Yarım bardak simit (ince bulgur)
- 1 yemeklik doğranmış soğan
- 2 yeşil biber
- 2 olgun domates (Biraz biber salçası da eklenebilir.)
- 4 bardak su
- Tuz, karabiber
- Tereyağı veya zeytinyağı, en olmadı çiçek yağı ama asla margarin değil.
YAPILIŞI:
- Soğanlar ve biberler pembeleştirilip yemeklik doğranmış domatesler eklenir, ağzı kapatılıp domatesler yumuşatılır.
- 4 bardak sıcak su eklenip 6-7 dakika kaynatılıp bulguru konur.
- Bulgurlar yumuşayınca altı kapatılıp baharatları katılır.
- Ağzı kapalı dinlendirilir.
- Pişdikten sonra çorba gibi görünebilir ama bir kaç dakika sonra simit şişerek koyu bir kıvam alıyor.