Gaziantep'te Karakol ve Zırhlı Araca Saldırı Kamerada

Tarih: March 24, 2016 Kategori: , , ,
Gaziantep’te farklı tarihlerde meydana gelen 2 hain saldırının aynı kişiler tarafından yapıldığı ortaya çıktı. Eylemciler gözaltına alındı.

6 Mart günü Şahinbey İlçesi Akdere Mahallesi 2. Cadde üzerinde Selahattin Eyyubi Gençlik Merkezi önünde bulunan İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne ait zırhlı Shortland aracına yapılan saldırının ve  20 Mart günü ise Şahinbey İlçe Emniyet Müdürlüğü Düztepe Polis Merkez Amirliği arka kısmında bulunan nöbetçi kulübesine kimliği belirsiz şahıs ya da şahıslarca yapılan silahlı saldırının aynı kişiler tarafından gerçekleştirildiği ortaya çıktı. Eylemcilerin gözaltına alındığı açıklandı.

TEM Şube Müdürlüğü ekipleri, Şahinbey Akdere Mahallesi’nde belirtilen özelliklere sahip aranan araç ve içerisinde bulunan 2 kişiyi, 1 adet pompalı tüfek ile birlikte yakaladı.

Selahattin Eyyubi Gençlik Merkezi önünde bulunan İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne ait zırhlı Shortland aracına yönelik 6 Mart günü yapılan saldırıda elde edilen bulgular ile yakalanan şahısların eşkâlleri ile aracın özelliklerinin yapılan karşılaştırmalarında her iki silahlı saldırı eylemini gerçekleştiren şahıslar olduğu, aracın ilk saldırıda kullanılan araç olduğu belirtildi.

 Ayrıca; Düztepe Polis Merkez Amirliğine yapılan saldırıda olay yerinde elde edilen kartuşların ve yakalanan şahıslardan ele geçirilen pompalı tüfek ile kriminal incelemesi sonucu alınan balistik rapor ile olayda kullanılan silahın eşleştiği tespit edildi.

Olayları gerçekleştiren F.N. ve M.A.K, gözaltına alındı.

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön