REKLAM ALANI

Gaziantep Cevizli Kadayıfı Tarifi

Tarih: 26.2.16 Kategori: , , , ,
Gaziantep Cevizli Kadayıfı TarifiGurbette olanlar ve bulamayanlar için Gaziantep İşi Kadayıf sizlerle.
Hazır paketli satılan kuru kadayıflar tam içler acısı! Üstü hafif kızarmış altı beyaz, şerbeti de yeyince hamur gibi oluyor.  Tereyağ kokusunun yerinde yeller esiyor. Antep de “kadayıf basmak” denen bir tabir vardır. Yani kadayıf tepsiye incecik basılır ki, altı üstü bir kızarsın, dağınık tel tel olmasın. Hatta daha güçlü olduklarından kadayıfı erkekler basar. Geleneksel olarak sadeyağ (tereyağının ayranı alınmış özü) kullanılır ve ateş üzerinde çevirilerek pişirilir. Tabi bu ocak üzerinde pişirme işi çok eskilerde yapılırmış. Şimdi ya mahalle fırınlarında ya da evlerde genellikle davul fırınlarda yapılıyor..
Buyrun tarifimize..

Tepside Kadayıf Tatlısı Tarifi'nin Malzemeleri


  • 300g kadayıf
  • 150g tereyağı
  • Ceviz (size kalmış göz kararı)

Şerbet için

  • 3 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 4-5 damla limon suyu

Tepside Kadayıf Tatlısı Tarifi'nin Yapılışı

  • İlk olarak şerbet hazırlanarak ılınmaya bırakılır. Bunun için şeker ve su küçük bir tencereye alınır. 
  • Kaynamaya başladıktan 10dk sonra limon suyu eklenir. 5dk daha kaynattıktan sonra ocaktan alınır.
  • Tereyağı eritilir ve kadayıfın üzerine gezdirilir. Güzelce harmanlanarak kadayıf tellerinin yağlanması sağlanır.
  • Kadayıfın yarısı alınarak küçük boy fırın kabına (ben küçük yuvarlak borcam kullandım) yerleştirilir ve üzerine avuç içi ile bastırılarak sıkışması sağlanır. 
  • Bol miktarda ceviz içi serpilir ve kalan kadayıf cevizlerin üzerine serilir. Yine avuç içi ile güzelce bastırılır.
  • 180C önceden ısıtılmış fırında güzelce kızartılır. 
  • Fırından aldıktan sonra 5dk kadar ilk sıcağının çıkması beklenir ve tatlı dilimlenir. İster kare iste pizza dilimi gibi kesebilirsiniz. Tepsim yuvarlak olduğu için pizza dilimi şeklinde kestim.

    Soğumuş olan şerbetimizi tatlının üzerine gezdiriliyoruz ve şerbeti çekmesi için tatlıyı dinlendiriyoruz. Şerbetin soğuk olması önemli eğer sıcak olursa kadayıfı hamur yapabilir dikkat ediniz:) Afiyet olsun.

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön