GAZİANTEP TERÖRE 7 AYDA 12 ŞEHİT VERDİ

Tarih: February 20, 2016 Kategori: , , ,
TERÖRDE GAZİANTEP  7 AYDA 12 ŞEHİT VERDİ Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde 2 polisin şehit edilmesi sonrası biten çözüm sürecinin ardından artan terör olaylarında son 7 aylık süreçte 12 Gaziantepli asker ve polis, şehit oldu.

Gaziantep Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hamza Bayındır, çözüm sürecinin bittiği 7 Temmuz'dan itibaren günümüze kadar çeşitli terör saldırılarında 12 güvenlik görevlisinin şehit edildiğini söyledi.

Bölge ve ülke gündemine gelen operasyonlar ve terör saldırılarında ölen şehitlerden bazılarının isimleri ve şehit edildiği saldırılar şöyle:
"23 Temmuz 2015-Kilis’in Elbeyli ilçesindeki karakola Suriye bölgesinde bulunan IŞİD terör örgütü tarafından ateş açılması sonucu şehit olan astsubay Mehmet Yalçın Nane. 11 Kasım 2015-Şırnak’ın Silopi ilçesinde, seyir halindeki zırhlı araca teröristlerin saldırısında 2 mesai arkadaşı ile birlikte şehit olan Hasan Aslan. 22 Kasım 2015-Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki askeri birlikte el bombasının patlaması sonucu şehit olan astsubay Ömer Kılıçoğlu. 5 Aralık 2015-Şırnak’ın Cizre ilçesindeki terörist saldırıda yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan uzman çavuş Halil Karakuşoğlu. 18 Ocak 2016-Şırnak'ın İdil ilçesinde polis ekiplerine yönelik düzenlenen bombalı saldırıda şehit düşen özel harekat polis memuru Ersin Yıldırım. 23 Ocak 2016-Şırnak'ın Cizre ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda şehit düşen topçu üsteğmen Uğur Taşçı. 31 Ocak 2016-Şırnak’ın Cizre ilçesinde çıkan çatışmada şehit olan Taner Cinpolat. 4 Şubat 2016-Şırnak'ın Cizre ilçesinde, teröristlerle yaşanan çatışmada şehit olan özel harekat polisi Uğur Kutku. 18 Şubat 2016-Ankara’daki bombalı saldırıda şehit olan havacı başçavuş Mehmet Yener."

Kurtuluş Savaşında gösterdiği dillere destan mücadeleyle şehit edilen Şehit Karayılan, Şehitkamil ve Şahinbey gibi kahramanlarıyla da tanınan Antep, kurtuluş mücadelesinde 6 bin 137 şehit vermişti. Şanlı savunması nedeniyle 'Gazi' ünvanı da verilen Antep, 1990 yılından günümüze ulaşan 25 yıllık süreçte terör nedeniyle 218 şehit verdi.
kaynak:mynet

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön