Gaziantep Usulü Kabaklama Yemeği Tarifi

Tarih: March 03, 2016 Kategori: , , , ,
Gaziantep Usulü Kabaklama Yemeği TarifiYanına ne olmalı diye düşünmeye hiç gerek yok, mutlaka bulgur pilavıyla servis edin.
Hatta salata filan diye de düşünmeyin, her şeyin bir yakışanı vardır ya bunun da yakışanı kuru soğandır.  Bir baş soğanı istediğiniz gibi doğrayıp biraz limon, limon tuzu veya sıvı sumak ekşisiyle tatlandırın tuz ve pul biberde ilave ederek soğan salatasını hazırlayın.

Gerisi sizin iştahınıza kalmış…

Malzemeler:


  • 300 gr. orta yağlı kuşbaşı et
  • 500- 700 gr. kış kabağı
  • 1 büyük baş soğan  
  • 6-7 tane sarımsak
  • Bir bardağa yakın haşlanmış nohut yada 1/2 bardak kuru nohut
  • 1 dolu kaşık karışık salça
  • Mümkünse sıvı sumak ekşisi ama benim gibi garibansanız limon tuzu da idare eder.:)
  • Zeytinyağı, nane, tuz, karabiber

Yapılışı:


  • Etin üzerine kafi miktarda su koyarak ocağın üzerine koyun.
  • 5-10 dak. pişirip etin köpüklerini alın ve ıslatılmış nohut, yemeklik doğranmış soğan ve salçayı ilave ederek düdüklü tencerede veya normal tencerede yumuşayana kadar pişirin.
  • Bu arada kabakları kuşbaşı doğrayıp sarımsakları kıyın.
  • Pişen malzemenin üzerine kabağı ilave edin.
  • Kabaklar pişmeye yakın sarımsağını ve ekşisini koyun.
  • Ateşten aldıktan sonra zeytinyağında naneyi kavurup yemeğin üzerine dökün

Afiyet olsun…

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön