Gaziantep'te Mide Bulandıran Olayda 150 yıl hapis cezası

Tarih: March 17, 2016 Kategori: , , ,
Gaziantep'te kız öğrencilerine tacizde bulunan öğretmen 150 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Gaziantep Özel İdare Anadolu Lisesi'nin 12 kız öğrencisi, rehber öğretmen A.D.'nin masaj yapma bahanesiyle kendilerini taciz ettiğini ileri sürmüş, öğrencilerin okul idaresine ve polise yaptığı şikayet başvurusu sonrası, taciz mağduru olduğunu öne süren kız öğrenciler polise ifade verirken, hakkında soruşturma açılan rehber öğretmen gözaltına alınmıştı.

Gaziantep Özel İdare Anadolu Meslek Lisesi'nde eğitim gören bazı kız öğrenciler rehber öğretmen A.D.'nin yalnız oldukları sınıfta kendilerini masaj yapma bahanesiyle taciz ettiğini öne sürerek okul idaresine şikayette bulunduktan sonra aynı okulkda görevli bir bayan öğretmen tacize uğradıklarını ileri süren kız öğrencileri dinlemiş ve tutanak hazırlamıştı

Kız öğrencilerini taciz ettiği ileri sürülen öğretmen Ali D. yargılandığı mahkeme tarafından yoplam 150 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Duruşma  heyeti, sanık öğretmen  Ali D'yi "çocuğun cinsel istismarı" suçundan her bir öğrenci için 8 yıl hapis cezasına çarptırdı. Ceza, sanığın  öğretmen olması nedeniyle  yarı oranında artırıldı. 10 yıl hapis cezası verilen Ali D 'ye ayrıca "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan da her öğrenci için ayrı ayrı 2 yıl 6 ay hapis cezası daha verildi. Böylece Öğretmen sanık her mağdur kız öğrenci için 12 yıl 6'şar ay olmak üzere 150 yıl hapis cezasına çarptırılmış oldu.
kaynak:megahaber27

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön