
Malzemeler:
- Parça siyah et
- Sarımsak
- Nohut
- Tuz,karabiber,limon
- Arzuya göre salça veya pulbiber
Hazırlanması
- Ben koyunun boynunu kullandım, tüm boynu iyice temizleyip düdüklüye yerleştirdim, 1 bardak önceden ısladığım nohutu ve üzerini 3 parmak geçecek kadar su ile doldurup kefi gelene kadar düdüklünün ağzını kapatmadan pişirmeye başladım. Kaynamaya yakın çıkan kefini kaşıkla alıp düdüklünün ağzını kapattım ve 1 saat kadar pişirdim(düdüklünüze göre bu süre değişir ama etin lif lif ayrılması için etin iyi pişmiş olması gerekiyor).
- Et piştikten sonra ayıklayıp küçük küçük didikledim ve tekrar tencerenin içine attım
- Bu aşamada eğer salçalı isterseniz salçayı sulandırıp tencerenin içine katmanız lazım. Ezdiğiniz
sarımsak, tuz,karabiber,limon suyunu da tencereye ekleyin ve kısa bir süre daha pişirmeye devam edin. - Ya da dilerseniz benim yaptığım gibi tencereye hiç bir baharatı koymadan sadece haşlama et ve suyundan tabaklara alıp sarımsak,limon ve pulbiberini tabağa ilave edebilirsiniz.
- Yanında pirinç pilavı ile yenilen bir yemek.