Göç İdaresi ve Emniyet Müdürlüğü ile ilgili karar alındı

Tarih: May 05, 2016 Kategori: , , ,
Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Emniyet Müdürü Erhan Gülveren ve kent protokolünün gerçekleştirdiği güvenlik toplantısında, resmi kurumların yer aldığı bölge ile ilgili önemli kararlar alındı.

Toplantıda, ilk olarak Göç İdaresi’nin yerinin gündeme geldiği öğrenildi. Vali Yerlikaya ve Başkan Şahin, Göç İdaresi’nin, bölge için tehdit olduğu konusunda ortak fikre vararak, kurumun başka bir yere taşınmasına karar verdi. Göç İdaresi’nin yeni yerinin belirlendiği ve yakın tarihte kurumun taşınacağı öğrenildi.

EMNİYET DE TAŞINIYOR
Güvenlik toplantısında sürpriz karar ise Emniyet Müdürlüğü ile ilgili oldu. Vali Ali Yerlikaya, Emniyet Müdürlüğü’nün binasının resmi kurumlarla içe içe olması nedeniyle güvenliğinin çok zor sağlandığına dikkat çekti. Vali Yerlikaya, bu nedenle Emniyet Müdürlüğü’nün başka bir yere taşınmasını gündeme getirdi. Emniyet Müdürü Erhan Gülveren’in de bu teklife destek vermesiyle birlikte, Emniyet Müdürlüğü’nün taşınması konusunda karar alındı.

ESKİ BİNA YIKILIP, MEYDANA KATILACAK
Emniyet Müdürlüğü’nün taşınmasının ardından, mevcut emniyetin ne olacağı konusunda ise karar alınmadı. Emniyetin eski binasının yıkılarak, meydana katılması kararlaştırıldı. Böylece, Kamil Ocak Stadı’nın yıkılmasının ardından, stadın yeri, Demokrasi Meydanı, Çınarlı Parkı ile birlikte, meydan Büyükşehir Belediyesi’ne kadar genişleyecek. Gaziantep emniyetinin yeni yerine taşınmasının ardından, mevcut binanın ne olacağı ise önümüzdeki günlerde belli olacak.

EMNİYETİN ÖNÜ TRAFİĞE KAPATILDI
Öte yandan, Emniyet Müdürlüğü ile GASKİ arasındaki yolun araç trafiğine kapatılması yönünde de karar alındı. Buna göre, Tramvay yolunun emniyete girişinden, GASKİ binasının bitişine kadar olan alanda, araç trafiği yasaklandı. Sadece emniyete ait araçların o bölgeye girebileceği kararı alınırken, bölgede sıkı güvenlik önlemleri devam ediyor.

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön