Gaziantep Yeşilim Tatlısı Tarifi

Tarih: June 17, 2016 Kategori: , , , , , ,
MALZEMELER
  • 1 bağ ıspanak 
  • 1 kahve fincanı irmik 
  • 1çay bardağı dövülmüş antep fıstığı 
  • 1 çay bardağı pudra şekeri 
  • 1 paket vanilya 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1 adet yumurta 
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 250 gr tereyağı 
  • Aldığı kadar un 

Şerbeti İçin;
  • 3 su bardağı şeker 
  • 2 su bardağı su 
  • 1 adet limon 

Sunumu İçin;
  •  Dövülmüş antep fıstığı 

HAZIRLANIŞI
  • Şerbetinin ılık olması için öncelikle su ve şekeri bir tencereye koyup, karıştırarak kaynatın.
  • Kaynadıktan sonra üzerine bir kaç damla limon sıkın , ılıması için bekletin. 
  • Hamuru için ıspanak hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına koyun. Ispanakları da rondodon geçirip ekleyin. 
  • Son olarak ununu da ekleyip hepsini birlikte yoğurun.
  • Yoğurduğunuz hamurdan parçalar kopararak iki elinizle bir parmak kalınlığın da rulo gibi yuvarlayın. Bütün hamurları bu şekilde yaptıktan sonra kare veya dikdörtgen cam bir kap çıkarın. 
  • Yuvarladığınız hamurları birbirine yapıştırmadan cam kaba yerleştirin. 
  • Hamurlarınız aynı boyda değilse, aynı boyda olması için kenarlarından bıçakla keserek düzeltin. 
  • Fırına vererek 180 derecede pişirin. 
  • Pişen hamurların üzerine sıcak şekilde, ılıttığınız şerbeti dökün. 
  • Sunumu için üzerine dövülmüş fıstıkları serperek servis edin

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön