MALZEMELER
Şerbeti İçin;
Sunumu İçin;
HAZIRLANIŞI
- 1 bağ ıspanak
- 1 kahve fincanı irmik
- 1çay bardağı dövülmüş antep fıstığı
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 250 gr tereyağı
- Aldığı kadar un
Şerbeti İçin;
- 3 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 1 adet limon
Sunumu İçin;
- Dövülmüş antep fıstığı
HAZIRLANIŞI
- Şerbetinin ılık olması için öncelikle su ve şekeri bir tencereye koyup, karıştırarak kaynatın.
- Kaynadıktan sonra üzerine bir kaç damla limon sıkın , ılıması için bekletin.
- Hamuru için ıspanak hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına koyun. Ispanakları da rondodon geçirip ekleyin.
- Son olarak ununu da ekleyip hepsini birlikte yoğurun.
- Yoğurduğunuz hamurdan parçalar kopararak iki elinizle bir parmak kalınlığın da rulo gibi yuvarlayın. Bütün hamurları bu şekilde yaptıktan sonra kare veya dikdörtgen cam bir kap çıkarın.
- Yuvarladığınız hamurları birbirine yapıştırmadan cam kaba yerleştirin.
- Hamurlarınız aynı boyda değilse, aynı boyda olması için kenarlarından bıçakla keserek düzeltin.
- Fırına vererek 180 derecede pişirin.
- Pişen hamurların üzerine sıcak şekilde, ılıttığınız şerbeti dökün.
- Sunumu için üzerine dövülmüş fıstıkları serperek servis edin