Hepsi Gaziantep'te Girdi

Tarih: June 19, 2016 Kategori: , ,
Kilisli öğrenciler, kent merkezine atılan roketler nedeniyle Lisans Yerleştirme Sınavı'nın (LYS) Gaziantep’e kaydırılması üzerine belediyenin tahsis ettiği minibüslerle sınav merkezlerine hareket etti.

Kilis’in 18 Ocak tarihinden itibaren roketli saldırıların hedefi olması üzerine Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2016 LYS'nin Kilis’te yapılmamasına, adayların Gaziantep’te sınava alınmasına karar vermişti. Kilis Belediyesi, öğrencilerin mağduriyetinin giderilmesi için Gaziantep’e ücretsiz minibüs kaldırma kararı aldı. Sabahın erken saatlerinden itibaren Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan öğrenciler ve yakınları, belediyenin tahsis ettiği minibüslerle Gaziantep’e hareket etti. İsteyen öğrencilerin bir velisinin refakatinde gitmesine de izin verildi. Bu hafta ve önümüzdeki hafta içerisinde 3 bin öğrencinin sınavlar için Gaziantep’e gideceği öğrenildi. Kilisli öğrenciler, minibüslerle Gaziantep’e gittikten sonra kendilerini bekleyen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi otobüsleri ile sınava girecekleri okullara ücretsiz olarak götürülecek. Sınav sonrası da aynı şekilde okuldan alınacak olan öğrenciler, Kilis’e gelecekleri minibüslerin olduğu yere getirilecek.

ÖĞRENCİLER EK PUAN İSTİYOR
Atılan roketlerin mağduru olan öğrenciler, derslerine çalışamadıklarını ifade ederek, “Atılan bombalar nedeniyle psikolojimiz bozuldu, derslerimize çalışamadık. Bu nedenle ek puan istiyoruz. Gerçekten moralimiz alt üst oldu. Yeteri kadar sınavlara hazırlanamadık” dediler.

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön