MALZEMELER
HAZIRLANIŞI
- 250 g tereyağ.
- yarım çay bardağı sıvıyağ.
- Aldığı kadar un.
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri.
- 2 yemek kaşığı kakao.
- 1 tatlı kaşığı kabartmatozu.
- 1 tatlı kaşığı vanilya.
HAZIRLANIŞI
- Oda sıcaklığında olan tereyağını pudra şekeri ile birlikte geniş bir kaba alınır.
- Kabartma tozu ve vanilyası eklenip yoğurulur.
- Özleşince sıvı yağ eklenir ve tutulan hamur 2 bezeye ayrılır.
- Bir tanesine kakao katılıp tekrar yoğurulur.Bir siyah bir beyaz hamurunuz olacaktır.
- Fındık büyüklüğünde parçalar alınarak yuvarlanır.
- Bir beyaz yuvarlağın etrafına 6 tane siyah yuvarlak tutturulur. Ya da isteğe bağlı olarak tam tersi de uygulanabilir.
- Şekil alan papatyalar üzerine yağ gezdirilen tepsiye dizilip
- 180 derecede önceden ısıtılan fırına verilir.