Papatya Kurabiye Tarifi

Tarih: July 03, 2020 Kategori: , ,
MALZEMELER 
  • 250 g tereyağ. 
  • yarım çay bardağı sıvıyağ.
  • Aldığı kadar un.
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri.
  • 2 yemek kaşığı kakao. 
  • 1 tatlı kaşığı kabartmatozu.
  • 1 tatlı kaşığı vanilya.


HAZIRLANIŞI

  • Oda sıcaklığında olan tereyağını pudra şekeri ile birlikte geniş bir kaba alınır.
  • Kabartma tozu ve vanilyası eklenip yoğurulur. 
  • Özleşince sıvı yağ eklenir ve tutulan hamur 2 bezeye ayrılır.
  • Bir tanesine kakao katılıp tekrar yoğurulur.Bir siyah bir beyaz hamurunuz olacaktır. 
  • Fındık büyüklüğünde parçalar alınarak yuvarlanır.
  • Bir beyaz yuvarlağın etrafına 6 tane siyah yuvarlak tutturulur. Ya da isteğe bağlı olarak tam tersi de uygulanabilir. 
  • Şekil alan papatyalar üzerine yağ gezdirilen tepsiye dizilip 
  • 180 derecede önceden ısıtılan fırına verilir.

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön